UNIJA MOST PODRŽAVA ALEKSANDRA VUČIĆA NA PREDSTOJEĆIM IZBORIMA

Unija Most, koalicija za ljudska i manjinska prava, politička organizacija koja u okviru svog delovanja objedinjuje različitosti a sve u smeru postizanja jedinstvene politike za dobrobit svih građana Republike Srbije, juče je održala sastanke najviših organa koji rukovode delovanjem ove, po mnogo čemu jedinstvene političke pojave na partijskoj i političkoj sceni Srbije i Balkana.

Romi, Vlasi, Makedonci, Ukrajinci i predstavnici drugih nacionalnih manjina, zajedno sa Srbima veruju u stabilnost i postojanost Republike Srbije kao nezavisnog i konstruktivnog faktora kako na međudržavnoj sceni tako i u uređenju unutrašnjeg stanja stvari. Nakon celodnevnog savetovanja i konsultovanja među činiocima politike koju zastupaju, predstavnici Unije Most su jednoglasni u nameri da na predstojećim predsedničkim izborima daju podršku dosadašnjem predsedniku , gospodinu Aleksandru Vučiću. Pri saopštenju koje se daje na uvid javnosti, u celosti se izlaže sadržaj izjava čelnih ljudi Unije Most koja u svom sastavu objedinjuje gotovo sve nacionalnosti građanstva Srbije.

Milorad Popović,potpredsednik Unije MOST

Potpredsednik Unije Most, gospodin Milorad Popović, koji je između ostalog predsednik Romske inicijative za održivi razvoj, Romskog sportskog udruženja ”Sloboda”, inicijative romskih organizacija Srbije, Romskog sportskog saveza Srbije i Nacionalnog tima Roma Srbije obrazložio je svoju nameru da, kao deo Unije Most, podrži kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika:

”Unija Most u dosadašnjem radu i zalaganju čvrsto stoji uz predsednika Aleksandra Vučića uz bezuslovnu podršku na predstojećim predsedničkim izborima. Nastojima da sve svoje resurse usmerimo na zajedničku saradnju, a kao model uspešne saradnje navodimo i to da je predsednik Aleksandar Vučić uvažio naš predlog za formiranje Ministarstva za ljudska i manjinska prava, kao model ”izgradnje mostova” sa zemljama iz regiona, ali i potpunu podršku naših zajednica dijaspori. Verujemo u potpunu saradnju i stojimo na raspolaganju sa svim relevantnim resursima i kapacitetima”.

Dušan Trifunović, predsednik izvršnog odbora

Vlasi, oduvek odani interesima Otadžbine, i ovaj put se pozivaju na lojalnost budućnosti Republike Srbije. Predstavnik Vlaha u Uniji Most i Predsednik Izvršnog Odbora, Dušan Trifunović je, biranim rečima, obrazložio svoj stav:

”Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog mora u novoj Vladi Srbije biti značajno zastupljeno sa dobrim kadrovskim rešenjima. Otvaranje Srbije mora da se nastavi a ”Mini Šengen” uspostavi na teritoriji čitavog Balkana upravo kroz dijaloge. Da je na tom našem a i vašem i njihovim a i svačijem putu za brži ekonomski razvoj i slobode sa poštovanjem ljudskih prava na Balkanu upravo bio i biće posvećen Aleksandar Vučić jasno je svima. Upravo iz tih razloga ga i podržavamo za predsednika Republike Srbije i valja mu se pomoći jer ne može sve sam!”

Zoran Stojanov, potpredsednik izvršnog odbora

Zoran Stojanov, predsednik Udruženja srpsko-bugarskog prijateljstva ”BRATSTVO” i potpredsednik Izvršnog odbora Unije MOST iskreno se nada da će državotvorni kontinuitet Srbije biti nastavljen kroz reizbor Aleksandra Vučića na mesto šefa države:

”Srbi i Bugari su, zahvaljujući Aleksandru Vučiću izgradili Most koji prevazilazi sve prethodne nedoumice po pitanju mogućeg bratskog suživota. Mi se nadamo da ćemo kroz buduće delovanje, ali i kroz zajednički pobedonosni duh i inicijativu bolje budućnosti sopstvenim trudom i radom doprineti prosperitetu ne samo Srbije već i Balkana. Pružam podršku Aleksandru Vučići i uveren sam da će nastaviti tamo gde je stao-još brže i jače grabiti ka prosperitetu”.

Boban Jovanović – Anteski, predsednik Unije MOST

Boban Jovanović – Anteski, predsednik Unije Most i neko ko godinama unazad radi na spajanju različitosti u jedinstvo, na rađanju poštovanja ljudskih prava i tolerancije u pravom Balkanskom ruhu, nema nedoumicu po pitanju koga podržati na predstojećim predsedničkim izborima. On je jasan da je jedino Aleksandar Vučić neko ko može sa uspehom rukovoditi državnim kormilom:

”Imajući u vidu aktuelnu međudržavnu kompleksnost na globalnom nivou i obzirom na činjenicu da se Aleksandar Vučić pokazao mudrim državnikom, rukovodeći se interesima naroda i države, Unija Most pruža punu podršku njegovoj kandidaturi za reizbor na mesto predsednika Srbije. Nijedan most nije sagrađen bez velikih napora i truda, bez želje da se premoste prepreke koje su se činile nepremostivim . Aleksandar Vučić gradi most budućnosti iznad prepreka prošlosti i sadašnjosti i kao takav se nametnuo u ulozi lidera budućnosti, ne samo Srbije već i regiona. Nikada se nije plašio različitosti već je svojim radom upravo suprotnosti spojio u jedinstvo mogućnosti za boljim životom ne mareći pri tome za prepreke i izazove. Inicijativa ”Otvoreni Balkan” koju je zajedno sa liderima Albanije i Severne Makedonije pokrenuo, predstavlja ogroman iskorak u budućnosti i to jeste onaj ugaoni kamen mosta koji vodi preko reke prošlosti u buduća vremena prosperiteta čitavog Balkana. Danas je Srbija država u punom smislu te reči, nezavisna u svojim odlukama i spremna da pobedi i one izazove koje ni mnogo veće ni moćnije države teško mogu a što je pandemija i pokazala.

Upravo iz prethodno navedenog, mi iz Unije Most smatramo da Aleksandar Vučić treba da nastavi ono što je započeo, da gradi Srbiju prema njenim merilima budućnosti i zato dajemo podršku njegovoj kandidaturi za novi mandat na mesto predsednika Republike Srbije. Još nešto što je vrlo važno napomenuti jeste da je Vučić od Srbije napravio subjekt a koja je do njegovog preuzimanja odgovornosti za državu, bila objekat kojim su rukovodili neki inostrani interesi. Strateški pozicionirati Srbiju u ova teška vremena kada se rađa novi svetski poredak nije bilo ni malo lako, a to je učinio Aleksandar Vučić.

Živela Srbija!”

Informativna služba Unije MOST

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Jovanović: Vučić je uspeo da uradi ono za šta Đinđić nije imao vremena. Srbija je faktor u svetu.

Pon mar 14 , 2022
Boban Jovanović, osnivač Unije MOST dao je intervju za Podkast Yugoslavia u kojem je dao osvrt na politiku Zorana Đinđića i objasnio zašto organizacija koju vodi daje podršku Aleksandru Vučiću […]
%d bloggers like this: