Trifunović se izvinio naprednjačkom botu i trovaču medijske scene Oliveri Jovićević

Trifunović se izvinio naprednjačkom botu i trovaču medijske scene Oliveri Jovićević

Lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović “izvinio” se novinarki RTS-a Oliveri Jovićević nakon brojnih reakcija i osuda, ali zadržavajući oštar rečnik.

Trifunović se izvinio naprednjačkom botu i trovaču medijske scene Oliveri Jovićević
Foto: Privatna arhiva, Instagram

“Izvinjavam se građanki, naprednjačkom botu i trovaču medijske scene, Oliveri Jovićević, što sam njeno zlodelovanje uporedio sa najstarijim zanatom. Očekujem da se sada UNS i NUNS izvine novinarima što su takvu osobu uporedili s njima. Idemo na vesti iz sporta”, napisao je Trifunović.

Podsetimo, Udruženje novinara Srbije i Nezavisno udruženje novinara Srbije osudili su, kako se navodi, vulgarne i seksističke pretnje i uvrede koje su Trifunović i njegovi istomišljenici uputili urednici emisije “Upitnik” na Radio-televiziji Srbije Oliveri Jovićević.

Njegov gest osudio je i Pavle Grbović iz Trifunovićevog Pokreta slobodnih građana (PSG) i dodao da se Sergej Trifunović izvinio novinarki.

Screenshot

“To je izvinjenje u stilu Sergeja Trifunovića koji koristi jedan poprilično specifičan jezik u javnom obraćanju. Što se tiče prvog tvita, ja ne želim da kažem da taj način komunikacije ne praktikujem, i sa kojim ne mogu da se složim. Ja ne želim da pravdam bilo čiji postupak bez obzira da li je neko meni nadređeni ili nije”, rekao je on, prenosi N1.

Trifunović se izvinio naprednjačkom botu i trovaču medijske scene Oliveri Jovićević

Napomenuo je da bi Trifunović trebalo da “upristoji javno obraćanje.”

“Svakako da Trifunović kao neko ko pledira da se ozbiljno planira politikom, i na čelu je ozbiljne organizacije kao štoje PSG, treba da svoj način komunikacije upristoji do neke mere do koje će biti privhvatiljiva i zakonskom okviru, i građanima koji će za tu organizaciju da glasaju. Ja nisam došao da pravdam taj tvit. Ja nisam došao da kažem da je Sergej Trifunović u pravu za to što je rekao. Isto bih rekao i njemu, što ja smatram da je gaf. Mislim da nije dobro pisati takve tvitove, jer je to ogledalo i Pokreta, i svih nas”, rekao je on.

Blic

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Ministar pravde Kosova potvrdio da je dobio poziv u Hag

Čet okt 17 , 2019
Ministar pravde Kosova u ostavci, Abeljard Tahiri je večeras potvrdio da je dobio poziv Specijalnog tužilaštva u Hagu. On je za RTK Dukađini rekao da je očekivao takav poziv. “Pre […]
%d bloggers like this: