Trifunović ispod slike na kojoj Afrikanci nose svinju: “Imigranti oteli Nenada Čanka”.

Trifunović ispod slike na kojoj Afrikanci nose svinju: “Imigranti oteli Nenada Čanka”.

Generalni sekretar LSV Bojan Kostreš je kritikovao lidera PSG Sergeja Trifunovića zbog njegovog “tvita” o migrantima uz vređanja predsednika LSV Nenada Čanka.

Trifunović ispod slike na kojoj Afrikanci nose svinju: "Imigranti oteli Nenada Čanka".
Screenshot

Kostreš je ukazao da tako ne može da se ponaša jedan od lidera građanske Srbije.

Kako Kostreš tvrdi, Trifunović je na “Tviter” stavio fotografiju na kojoj dva Afrikanca nose svinju, i ispod nje napisao:”Imigranti oteli Nenada Čanka”.

“Jezivo je i nedopustivo da bilo ko danas u Srbiji šalje takve poruke mržnje u kojoj su migranti crni i vrlo verovatno lopovi, a politički neistomišljenici ‘zaklane debele svinje’. Ne razumem kako gospodin Trifunović ovakvim porukama želi da bude jedan od lidera građanske Srbije”, napisao je Kostreš u izjavi.

Trifunović ispod slike na kojoj Afrikanci nose svinju: "Imigranti oteli Nenada Čanka".

Kostreš je dodao da “ostrašćenost, mržnja i uvrede” nisu poruka koju građanski opredeljeni birači očekuju i s kojom se može pobediti autoritarna vladavina Aleksandra Vučića.

Građani, napisao je on, “očekuju rešenja kako pobediti nacionalizam i centralizam i autoritarnu vladavinu Vučića, ali i dati alternativu nacionalističkoj, proruskoj, samoproklamovanoj pravoj opoziciji”.

“Iskreno se nadam da će i ostali akteri na građanskoj strani političke scene poslati poruku da su ovakve stvari nedopustive i neprihvatljive”, zaključio je Kostreš.

B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Iran razmatrao 13 osvetničkih scenarija za SAD: I najslabiji može biti noćna mora za Amerikance

Uto jan 7 , 2020
Iran razmatrao 13 osvetničkih scenarija za SAD: I najslabiji može biti noćna mora za Amerikance TEHERAN – Iran je razmatrao 13 „osvetničkih scenarija” zbog američkog vazdušnog napada, u kojem je ubijen […]