Tači: Granica između Albanije i Kosova mora da “bude uklonjena jednom za svagda”.

Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je juče da granica između Albanije i Kosova mora da “bude uklonjena jednom za svagda”.

On je po povratku iz Albanije, gde je juče prisustvovao Samitu Brdo-Brioni na svom Fejsbuk profilu napisao da je “upravo prešao granični prelaz Morine, koji nepravedno deli Kosovo i Albaniju”.

“Ova granica je postavljena mimo volje Kosova i Albanije. Granice su relikti prošlosti i moraju biti uklonjene jednom za svagda. Kosovo i Albanija treba da imaju slobodu kretanja i protok robe u skladu sa evropskim standardima. Institucije Kosova i Albanije treba da donesu ovu odluku bez odlaganja”, napisao je Tači.

Prethodno je kosovski predsednik u sredu napisao da je u Tirani sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o “neophodnosti potpunog otvaranja granice Kosova i Albanije” i formiranju “albanskog prostora bez granica, pod evroatlanskim pokroviteljstvom”.

“Na sastanku smo pomenuli potrebu ispravljanja istorijskih nepravdi, ujedinjujući albanski faktor oko senzibilizacije prava priključenja Preševa, Medveđe i Bujanovca teritoriji Republike Kosovo”, napisao je Tači na Fejsbuku.

Beta

Urednik

Vaš komentar

Next Post

UDBA je ispričala Hrvatima bajku o nezavisnosti, nama o Dušanovom carstvu i pičvajz, iz koga smo svi izašli kao roblje, je mogao da počne

Pet maj 10 , 2019
Milan Milenković: Samonerazumevanje (prvi deo) Jednom sam, sad nije više važno koje godine, napravio emisiju o Stojanu Jankoviću, epskom heroju iz Dalmacije. Posle emisije, javio mi se moj prijatelj iz […]
UDBA je ispričala Hrvatima bajku o nezavisnosti, nama o Dušanovom carstvu i pičvajz, iz koga smo svi izašli kao roblje, je mogao da počne
%d bloggers like this: