Tači: Neću na pregovore sa Lajčakom, verujem samo u Ameriku

Tači: Neću na pregovore sa Lajčakom, verujem samo u Ameriku

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće da učestvuje u dijalogu Beograda i Prištine ako ga bude vodio evropski izaslanik Miroslav Lajčak.

Tači: Neću na pregovore sa Lajčakom, verujem samo u Ameriku
Screenshot

On je, prema navodima RTS-a, rekao da ima potpuno poverenje u američko vođstvo.

“Lično ću se kao predsednik odazvati pozivima na samite koje bi vodili Merkel, Makron itd. Ali nemam volje da učestvujem u pregovaračkom procesu koji vodi Lajčak”, rekao je Hašim Tači prilikom posete kosovskoj privrednoj komori u Prištini.

Istakao je da “ima potpuno poverenje u američko rukovođenje”, koje će, po njemu, “uspešno da zaključi dijalog”.

“Bez vodeće uloge Sjedinjenih Država, nema faktora koji te stvari pokreće. Svaka volja EU u tom pogledu je ohrabrujuća. Ali lično nisam u kontaktu sa Lajčakom i ne znam koliko su pregovori Lajčak-Kurti-Borelj odmakli. Pred nama su dva pregovarača koji dolaze iz zemalja koje nisu priznale Kosovo”, rekao je Tači.

Lajčak je, otkako je imenovan za izaslanika EU za dijalog, više puta razgovarao sa odlazećim premijerom Aljbinom Kurtijem.

Tači je danas ponovio da je došlo vreme da se Kurti i, kako je naveo, njegova grupa suoče sa pravdom.

“Pre nego što razmisli o narednim koracima, Kurti i njegova grupa suočiće se sa pravdom. I on i drugi oko njega su ovih meseci prekršili i ustav i zakone”, dodao je Tači.

IZVOR: B92, RTS

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Na listi SPS u Bečeju i član Zavetnika koji je tetki krao pare

Uto maj 26 , 2020
Na listi SPS u Bečeju i član Zavetnika koji je tetki krao pare Član Socijalističke partije Srbije (SPS) u Bečeju povukao se sa već proglašene liste za lokalne izbore u […]
%d bloggers like this: