SZS blokirao ulaze u RTS, Jeremić obećava da neće biti nasilja (VIDEO)

Lideri Saveza za Srbju su zajedno sa oko 200 aktivista blokirali ulaze u zgradu RTS-a. Najavili su da će blokada trajati do 20 časova, i da za to vreme niko neće moći da uđe u zgradu, ali će svako ko želi moći da izađe. Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić rekao je da cilj nije nasilje, već da se simbolički ukaže na to da javni servis, kako je rekao, ne vrši svoju funkciju koja je predviđena zakonom.

SZS blokirao ulaze u RTS, Jeremić obećava da neće biti nasilja (VIDEO)
Screenshot

“Biće mirno i ukoliko ne bude provokacija, razići ćemo se u osam sati”, kazao je Jeremić novinarima ispred RTS-a. Dodao je da niko od okupljenih neće pokušati da uđe u zgradu.

On je optužio aktuelno rukovodstvo RTS-a da je direktan izvršilac naredbi vrha SNS-a, odnosno predsednika Vučića i njegovog kabineta.

Upitan da li i SZS današnjom akcijom vrši pritisak na RTS, Jeremić je rekao da su u tom opozicionom savezu “svesni da ovo neće doneti rezultat kakav ima jedan telofonski poziv predsednikove medijske savetnice ili predsednika lično”.

“Mi nemamo tu moć koju je nagomilao predsednik Republike. Ako ovo hoćete da okarakterištete kao pritisak, u redu. Ali ovo je pritisak koji želimo da pružimo da bi se RTS oslobodio”, kazao je.

Na podsećanje da je aktuelno rukovodstvo RTS-a postavljeno pre dolaska SNS-a na vlast, Jeremić je odgovorio i da je Hitler nasledio veliki broj generala u nemačkoj vojsci koji su kasnije sprovodili njegove zločine.

“Svi znamo da ova kuća ne radi svoj posao kako treba, jer da radi već bi (uzbunjivač iz ‘Krušika’) Aleksandar Obradović bio intervjuisan. Da vam dam jedan primer, a ima ih sto”, rekao je predsednik Narodne stranke.

Istakao je da lideri SZS ne traže ništa za sebe, niti zahtevaju da gostuju na javnom servisu, ali da žele da RTS otvori svoja vrata za ljude poput Aleksandra Obradovića, Marije Lukić koju je seksualno uznemiravao predsednik opštine Brus, ili novinara Milana Jovanovića kojem je spaljena kuća za šta se trenutno sudi bivšem predsedniku opštine Grocka.

“Konkretno tražimo da ovo postane javni servis srbije, da počnu da rade svoj posao i informišu javnost Srbije o svemu što se dešava”, poručio je.

N1, Danas

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Novica Antić, METLA 2020: Štrajk u Pošti rešen, problemi ostaju

pet dec 13 , 2019
Novica Antić, METLA 2020: Štrajk u Pošti rešen, problemi ostaju Štrajk u Pošti Srbije rešen, najveći problemi ostaju Pokret „Metla 2020“ podržava postizanje dogovora radnika Pošte i Vlade Srbije o […]