Šešelju se raspada stranka “zbog pohlepe vrha radikala”

Šešelju se raspada stranka “zbog pohlepe vrha radikala”

Šešelju se raspada stranka "zbog pohlepe vrha radikala"
Screenshot

Beograd — Lideru radikala Vojislavu Šešelju osipa se stranka. U Srpskoj radikalnoj stranci su podneli ostavke na sve partijske funkcije i dugogodišnji visoki funkcioneri.

To piše “Blic”, koji kao glavne razloge za loše stanje u stranci navodi “pohlepu vrha radikala” i poziv Milutinu Jeličiću Jutki da uđe u SRS. Navodi se da je zasad najveći potres Šešelj doživeo u Vojvodini.

Prema tvrdnjama lista, za desetak dana tri Okružna odbora SRS su iskazala neposlušnost, a njihovi predsednici podneli ostavke. Jedan odbor je to učinio još ranije, pa su praktično od sedam okružnih odbora, ostala samo tri.

Šešelju se raspada stranka "zbog pohlepe vrha radikala"
Ilustracija, Screenshot

Na stranačke funkcije ostavke su kovertirali predsednici tri okružna odbora – srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog Dragana Stjepanović i južnobanatskog Smiljana Glamočanin Varga, koja je bila i na funkciji potpredsednice Skupštine Vojvodine.

Ovi članovi SRS bili su i u najvišim organima ove partije – članovi Predsedničkog kolegijuma stranke i Centralne otadžbinske uprave. Svi oni su i pokrajniski poslanici, piše “Blic”.

Osim okružnih odbora preko kojih stranka funkcioniše na lokalu, Šešelju se prepolovio i poslanički klub SRS u pokrajinskoj skupštini, gde su radikali imali 10 poslanika a sada imaju pet.

“Blic” navodi da ni stanje u centralnoj Srbiji nije bolje i poziva se na izvor iz stranke koji je rekao da je član Predsedničkog kolegijuma i Otadžbinske uprave nišavskog okružnog odbora Nikola Savić, koji je poslanik i u Skupštini Srbije, takodje podneo ostavku.

Tanjug

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Očekivali smo da Jeremić ima razumevanje i za ono što se dešava van kruga dvojke

pet feb 21 , 2020
Očekivali smo da Jeremić ima razumevanje i za ono što se dešava van kruga dvojke Nakon što je Izvršni odbor Narodne stranke Vuka Jeremića saopštio da je doneo odluku o […]