Rama poručio Kurtiju: Ne možeš postati patriota sedeći kod kuće u pidžami

Premijer Albanije Edi Rama poručio je danas lideru Samoopredeljenja Aljbinu Kurtiju, koji se protivi inicijativi “mini Šengen”, da ne može postati patriota sedeći kod kuće u pidžami i ocenio da se Kosovo tim potezima izoluje u svojim granicama, prenosi portal Ljajmi.

Screenshot

Rama je naglasio da ko je protiv “mini Šengena” taj tu inicijativu ne razume i naglasio da se ne može napraviti regionalni trgovinski sporazum ako se ne uspostavi sporazum o slobodnom kretanju.

– Da li će granica između Kosova i Albanije biti ujedinjena? Istorija se ne piše tako što ćete ostati kod kuće i biti patriota u pidžamama – ponovio je on.

Rama je već uputio oštre kritike na račun kosovskih lidera koji su govorili negativno o sastanku održanom u Ohridu u okviru inicijative „mini Šengen“.

Pojedini kosovski mediji već nekoliko dana ne prestaju s kritikama na račun albanskog premijera Edija Rame zbog inicijative ”mini Šengen”.

Inicijativu “mini Šengen” pokrenuli su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i premijer Albanije Edi Rama.

“Mini Šengen” predviđa više konkretnih mera, koje će unutar postora tri zemlje regiona obezbediti punu slobodu kretanja robe, ljudi, usluga i kapitala, što je jedna od temeljnih vrednosti Evropske unije.

Izvor: Vesti online, Kosovo online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Gajić: U karakteru radikala je da napadaju žene, majke, slabe i bolesne

uto nov 26 , 2019
Gajić: U karakteru radikala je da napadaju žene, majke, slabe i bolesne Advokat uzbunjivača odbio Vučićev poziv: Nećemo kod tužioca koji nije nezavisan Uzbunjivač iz Kruška Aleksandar Obradović i dalje je u pritvoru, […]
Gajić: U karakteru radikala je da napadaju žene, majke, slabe i bolesne