PREDSEDNIK SRBIJE U NEMAČKOJ Odigrava se ključni sastanak Aleksandra Vučića i Olafa Šolca, tema – KiM

Srpski predsednik Aleksandar Vučić će na poziv nemačkog kancelara Olafa Šolca danas boraviti u Berlinu, gde će razgovarati sa nemačkim zvaničnikom o najaktuelnijim ekonomskim i političkim temama, ratu u Ukrajini, kao i dijalogu Beograda i Prištine.

Šolc će danas primiti i premijera privremenih prištinskih instituacija Aljbina Kurtija, a na te sastanke nemački kancelar pozvao je i izaslanika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.

Iz Šolcovog kabineta je saopšteno da razgovori imaju za cilj da se podrži dijalog Beograda i Prištine, pa će, nakon odvojenih razgovora nemačkog kancelara sa Vučićem i Kurtijem, sa njima razgovarati i Miroslav Lajčak.

Predsednik Srbije je juče rekao da ga sa Šolcom ne očekuje lak razgovor.

– To znači da ću, ako ništa, na veoma odgovoran način nastupati. Svakako ne očekujem lak razgovor – rekao je Vučić.

On je i pre nekoliko dana rekao da nema prevelika očekivanja, da će saslušati primedbe i imati priliku da kaže stav naše zemlje.

– Dobra prilika da ćemo imati neko vreme da iznesemo stavove, ali nećemo promeniti stav Nemačke ni oko KiM, a ni oko sankcija – konstatovao je tada Vučić.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

POLJSKA UDARA NA PUTINA "Samo brutalna sila može da zaustavi Rusiju!"

Sre maj 4 , 2022
Poljski predsednik Andžej Duda smatra da SAD i njihovi saveznici treba da nastave da dostavljaju oružje i pomoć Ukrajini i da ne smeju da se plaše pretnji Rusije nuklearnom ili […]
%d bloggers like this: