GOVORIĆE SE O ZAPADNOM BALKANU I UKRAJINI Predsednik Vučić večeras na radnoj večeri u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas neformalnoj večeri koju za lidere sa Zapadnog Balkana organizuje šef diplomatije EU Žozep Borelj.

Izvori Tanjuga navode da će biti reči i o usklađivanju politika zemalja Zapadnog Balkana sa odgovorom EU na “najveću bezbednosnu krizu na evropskom kontinentu posle Drugog svetskog rata”.

Vučić će se pred zajedničku večeru sa liderima zapadnobalkanske šestorke, koja je planirana za 20.30, oko 20 časova sastati sa Boreljom.

Dolazak na večeru u Briselu, pored predsednika Srbije, potvrdili su i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, premijeri Albanije i Severne Makedonije, Edi Rama i Dimitar Kovačevski, kao i predsedavajući Savetu ministara BiH Zoran Tegeltija. Privremene institucije u Prištini predstavljaće ministarka spoljnih poslova Donika Gervala.

Tradicuju organizovanja večera sa liderima sa Zapadnog Balkna pokrenula je nekadašnja šefica dipomatije EU Federika Mogerini kao načini da se ohrabri i poboljša saradnja unutar regiona i regiona sa EU.

Planirano je da se na kraju večere lideri Zapadnog Balkana obrate medijima u Briselu.

Team Novinar

Vaš komentar

Next Post

GUTEREŠ ČESTITAO VUČIĆU POBEDU NA IZBORIMA: U vreme pojačanih tenzija, pozdravljam Vašu posvećenost regionalnoj stabilnosti

Sre maj 11 , 2022
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je čestitku generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Antonia Gutereša, saopštila je večeras služba za saradnju s medijima predsednika Republike. U čestitki se kaže: “Želim da Vam […]
%d bloggers like this: