‘Oće kaki – neće kaki: Odluka opozicije o bojkotu izbora u drugoj polovini septembra

‘Oće kaki – neće kaki: Odluka opozicije o bojkotu izbora u drugoj polovini septembra

Na sastanak lidera opozicije, koji se održao u zgradi opštine Stari grad, osim predstavnika stranaka okupljenih u Savezu za Srbiju, na sastanku su prisustvovali i Pokret slobodnih građana, Demokratska stranka Srbije, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka, Lokalni front, Ne davimo Beograd, Stranka moderne Srbije, predstavnici pokreta “Jedan od pet miliona”, Zajednica vojvođanskih Mađara i Građanska platforma.

'Oće kaki - neće kaki: Odluka opozicije o bojkotu izbora u drugoj polovini septembra
Screenshot

Nakon sastanka novinarima se obratio Janko Veselinović i saopštio da su se svi učesnici sastanka saglasili da u ovom trenutku ne postoje uslovi za slobodne i poštene izbore i da mediji nisu slobodni.

Vlast do danas nije učinila ništa na ispunjenju zahteva opozicije za slobodne i poštene izbore, koji su usvojeni još u decembru, i biće jedina odgovorna ukoliko bude bojkota, rekao je Janko Veselinović i dodao da ukoliko zahtevi ne budu usvojeni do polovine septembra, opozicija će doneti odluku o bojkotu izbora.

“Ostalo je veoma malo vremena da se ti uslovi ispune. Vlast će biti odgovorna ukoliko ne bude izbora, odnosno bude izbora koji to nisu”, poručio je Veselinović.

“Kada su u pitanju razgovori koji se trenutno vode, konstatovali smo da je to okrugli sto, da smo prisustvovali tim razgovorima kao okruglom stolu, i da ćemo prisustvovati i ubuduće svakom razgovoru na kojem bi moglo da dođe do pomaka u ispunjavanju uslova za slobodne i fer izbore. Zasad ga nema”, konstatovao je on, ne precizirajući da li će ti sastanci i dalje biti zatvoreni za javnost.

Rekao je da bi naredni okrugli sto vlasti i opozicije trebalo da se održi u petak ili u subotu, nakon čega će se lideri opozicije ponovo sastati kako bi videli mogu li ti razgovori “iznedriti neku konstruktivnost”.

“Minimalan rok za sprovođenje zaključaka za slobodene i poštene izbore je šest do devet meseci. Već smo probili rok od devet meseci i opasno se približavamo roku od šest meseci – to je septembar mesec, a do septembra je ostalo jako malo vremena”, podsetio je on.

Upitan koji je konačan rok za donošenje odluke o bojkotu izbora, Veselinović je rekao da je to druga polovina septembra.

‘Oće kaki – neće kaki: Odluka opozicije o bojkotu izbora u drugoj polovini septembra

Posle svih “junačkih” izjava predstavnika opozicije, kojima su prethodnih dana ultimativno najavljivali bojkot predstojećih izbora, ovakvo današnje  mlitavo i ponižavajuće saopštenje Janka Veselinovića, u kome se daje do znanja da se još uvek čeka milostinja Aleksandra Vučića, jasno govori da kalkulantima i trgovcima iz Saveza za Srbiju ne pada na pamet rušenje režima. Biće zadovoljni i sa tridesetak udobnih poslaničkih fotelja iz kojih će naredne četiri godine da igraju već mnogo puta viđene predstave.

Ako se uporno trudimo da zaboravimo šta su mnogi od njih radili od 2000. pa do 2012. godine, sigurno ime se neće ni oprostiti ni zaboraviti davanje legitimiteta najpogubnijem režimu još od vlade Milana Nedića. Njihovo podmuklo i pritajeno saučesništvo u nedelima i igranci Aleksandra Vučića, koje neće moći još dugo da bude skrivano, kad izbije na videlo, biće šansa da se pojave na svetlost dana neki novi časni ljudi, nove ideje i novi pokreti.

Ljudi, ideje i pokreti,  kojima ovi ljigavci panično, u strahu za svoje dupe a sve u saradnji sa svojom tihom patnjom Vučićem ne daju da dopru do građana, ne daju da se čuje njihov glas, njihovo mišljenje, ne daju im da probude  i povedu ka nečemu boljem napaćeni narod Srbije…

Znaju profesionalni opozicionari da kad ovi novi dođu, a doći će, neće ovaj narod više jahati ni njihov Kurta ni njegov Murta. Jahaće se profesionalni opozicionari i ovi što trenutno satiru Srbiju međusobno, za paklu cigareta, u zatvorskim ćelijama Zabele, Požarevca, Sremske Mitrovice, Niša i širom lepe Srbije… što mnogima od njih i neće baš teško pasti.

A neće ni puno vode Moravom do tad proteći. Živi bili pa videli.

Agencije, Novinar.rs/ M. Milovanović

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Mediji: Izbori na Kosovu 29. septembra?

uto avg 6 , 2019
Mediji: Izbori na Kosovu 29. septembra? Izbori na Kosovu najverovatnije će biti održani 29. septembra, ukoliko parlament bude raspušten na sednici 22. avgusta, prenosi portal “Kosovo online”. Portal navodi iz […]
Mediji : Vanredni izbori na Kosovu 29. septembra