Palmer: SAD želi međusobno priznanje Srbije i Kosova

Izaslanik državnog sekretara SAD za Z. Balkan Metju Palmer rekao je da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa BG i PR, što bi značilo međusobno priznanje

Screenshot/O2

“Kada bi priznali jedni druge, mogli bi da reše sporna pitanja kao susedi”, rekao je Palmer prilikom gostovanja na sarajevskoj televiziji N1.

Prema njegovim rečima, potrebno je da Beograd i Priština “sednu za sto, postignu dogovor i zajedno nacrtaju put ka evropskoj budućnosti”.

Palmer je izjavio da je povod za pregovore to što i Srbija i Kosovo teže ka Evropi i da je stoga nephodno videti kakvi kompromisi su neophodni da bi se ostvario napredak.

“Potreban je sporazum koji će javnost na obe strane prihvatiti i podržati kao najbolji put napred”, naveo je Palmer i dodao da je važno da taj sporazum bude “sprovodiv, pravičan i trajan”.

On je rekao i da ima veoma dobru saradnju s izaslanikom Bele kuće Ričardom Grenelom i da to nije prvi put da SAD imenuju dva specijalna izaslanika za isto pitanje.

Beta

POSLEDNJE OBJAVLJENO

 

Urednik

Vaš komentar

Next Post

"Zlatni pasoši" Malte: Zašto ih bogataši žele

Čet dec 5 , 2019
Evropska unija je kritikovala model “zlatnih pasoša”, koji omogućuje bogatašima da kupuju državljanstvo. Delegacija Evropske unije je u poseti Malti, “istražujući vladavinu prava”, kako isplivava sve više detalja o istrazi […]
%d bloggers like this: