Nova stranka izlazi na izbore

Nova stranka izlazi na izbore

Nova stranka izlazi na izbore
Screenshot

Predsednik Nove stranke Zoran Živković saopštio je novinarima da je na stranačkoj Konferenciji odlučeno da izađu na izbore 26. aprila, i to pod sloganom “Borba za Srbija”.

Na konferenciji je od 163 člana četvoro bilo protiv, četvoro uzdržano, preneo je Živković. “Nova stranka je većinski donela odluku da hoće da se bori. Naš slogan je borba za Srbiju i slogan će birti napisan na ćirilici i latinici”.

Na pitanje da li će na izbore izaći sami ili u koaliciji, Živković je rekao: “Iz onoga što smo do sada imali, nismo porepoznali nekog ko bi pored nas mogao da se predstavi kao prava opozicija ovom režimu”. Živković je dodao da za sada stvari tako stoje, i izrazio nadu da će im građani Srbije biti odlični koalicioni partneri.

Najavio je da će u kampanji predstaviti rešenja poput onog da će mediji biti apsolutno slobodni, ali i to da će kazne za laž biti velike. U kampanji će predstaviti sve ono što bi pomoglo da Srbija bude bolja, da se ukinu korupcija, malverzacije, dodao je.

Foto: Nova Stranka

“Kao jedina iskreno opoziciona stranka koja se zalaže za Srbiju kao punopravnu članicu Evropske unije, ali i Srbiju duboko ukorenjenih evropskih vrednosti, Nova stranka je svesna da je pred njom, njenim članovima i aktivistima, ozbiljan i dugotrajan proces povratka demokratskih načela. Zato nam je u toj borbi neophodna pomoć i podrška odgovornih, ozbiljnih građana Srbije sa kojima možemo i moramo istrajati i pobediti. Iako izborni uslovi jesu katastrofalni i neprimereni jednoj evropskoj zemlji 21. veka, upravo je to ono što nas sve obavezuje na borbu, a ne bežanje sa izbornog megdana. Borba je duboko ukorenjena u istoriji srpskog naroda i svih njenih građana. Na početku smo nove etape koja neće trajati samo narednih nekoliko nedelja kampanje, već sve dok zajedničkim snagama ne označimo kraj režima Aleksandra Vučića, a Srbiju ne vratimo na put kojim je krenula nakon Petog oktobra 2000. godine”, saopštila je posle Konferencije Nova stranka.

Nova stranka je pozvala “sve koji žele dobro svojoj deci, porodici, prijateljima, ulici, gradu i državi” da ustanu, dignu glas i iskoriste svoje Ustavom zagarantovano pravo da biraju bolje za svoju budućnost, a da svoje poverenje i podršku daju Novoj stranci, stranci novih, neukaljanih ljudi koji žele da od Srbije naprave zemlju iz koje se više neće bežati, već u koju će se vraćati i u njoj ponosno ostajati”.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Tanasković: Od političkog jedinstva EU zavisi da li ćemo imati teškoće sa migrantima

ned mar 8 , 2020
Tanasković: Od političkog jedinstva EU zavisi da li ćemo imati teškoće sa migrantima Tanasković: Od političkog jedinstva EU zavisi da li ćemo imati teškoće sa migrantima Profesor Darko Tanasković, povodom […]