Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku

Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku

Nemačka kancelarka Angela Merkel uputila je krajem prošle sedmice poziv predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se sastanu u Njujorku tokom zasedanja GS UN.

Vučić razgovarao telefonom sa Angelom Merkel
Foto: Vlada Republike Srbije

To piše Blic u izdanju od petka.

“Kancelarka Merkel tražila je bilateralu s predsednikom Vučićem u Njujorku”, kaže izvor lista i navodi da će “svakako najznačajnija tema biti perspektiva dijaloga Beograda i Prištine nakon vakuuma nastalog pošto je raspuštena kosovska vlada”.

Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku

Merkelova tražila susret s Vučićem u Njujorku
Pixabay

Nemačka je, kao joše neke evropske zemlje, insistirala na ukidanju kosovskih taksi na srpsku robu i predlagala, s Francuskom, ponovno uspostavljanje kontakta između Beograda i Prištine o tom pitanju, ali do toga nije došlo zbog kosovskih izbora, zakazanih za 6. oktobar.

“Sastanak u Njujorku sledeće nedelje biće prilika da kancelarka i predsednik Srbije još jednom razmotre situaciju oko kosovskog problema i način da se dijalog nastavi odmah nakon kosovskih izbora”, zaključuje Blic.

BLIC, TANJUG, B92

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Gorbačov: Svet je na ivici, ovo liči na pravi rat

pet sep 20 , 2019
Poslednji sovjetski predsednik Mihail Gorbačov uskoro će objaviti novu knjigu – svoj politički testament. Gorbačov, autor politike glasnosti i perestrojke, u svojoj knjizi će izložiti svoju viziju 21.veka, prenosi Index.hr. “Budućnost […]