Jovanović: Zukorlić je jedini političar koji drži do date reči i svojih principa

Jovanović: Zukorlić je jedini političar koji drži do date reči i svojih principa

Predsednik Unije Most Boban Jovanović nam je u kratkom razgovoru izneo osnovne razloge zašto je Unija Most podržala i sklopila sporazum sa Strankom pravde i pomirenja, čiji je lider Muamer Zukorlić.

Jovanović: Zukorlić je jedini političar koji drži do date reči i svojih principa
Foto: SANA, Printscreen/ Youtube/ RTV Marš

“Ono što nas je zainteresovalo a potom i opredelilo da damo podršku Stranci slobode i pravde su koliko njen program, toliko i njen lider Muamer Zukorlić”, rekao nam je Jovanović.

“Tokom svog dugogodišnjeg praćenja, a ranije i bavljenja politikom u Srbiji, imao sam priliku da upoznam ili sarađujem sa skoro svim bitnijim političarima, od lokalnih pa do onih na republičkom nivou. Svakom od njih je na prvom mestu bio lični interes, interes svoje porodice, interes stranke kojoj je pripadao, pa tek onda interes države i građana, i to ako dođu na red. Akademik Muamer Zukorlić je sušta suprotnost svemu tome i suprotnost svim tim političarima, koji kao da su iz jednog kalupa izašli”, kaže Boban Jovanović.

Jovanović: Zukorlić je jedini političar koji drži do svojih principa, koji drži datu reč, i ima neprikosnovenu podršku svog naroda
Foto: SANA

Jovanović: Zukorlić je jedini političar koji drži do svojih principa

“Muamer Zukorlić je ostvaren čovek tako da je njegovo bavljenje politikom vezano isključivo za oporavak ove zemlje i pravljenja od Srbije zemlje u kojoj će njeni građani rado živeti i gde će se oni koji su otišli sa radošću vraćati. Kako Uniju Most čine grupacije u kojima su pojedinci koji su već ostvareni kao ličnost i koji žele da pruže ili da vrate svojoj naciji i svojoj državi ono što im je pružila (ili nije, svejedno), program Stranke pravde i pomirenja i dugogodišnja, nije preterano kad kažem, herojska borba njenog predsednika Zukorlića za svoju zajednicu i za sve građane Srbije, su razlog zašto smo ih podržali”, pojašnjava Jovanović i dodaje:

“I još nešto, možda najvažnije, Muamer Zukorlić je, verujte mi, jedini političar na ovim prostorima koji drži do svojih principa i koji se drži date reči. To što on mnogima ne odgovara, i što preko svojih medija već godinama stvaraju sliku o Zukorliću kao ekstremisti, to je zato jer ne pristaje na trule kompromise i svakojake kombinacije i marifetluke a i zato što ima ogromnu i neprikosnovenu podršku svog naroda. Ta podrška koju ima u svom narodu i koju poslednjih dana dobija od svakog razumnog građanina Srbije koji čuje Zukorićeve reči, postaju trn u oku mnogima. Međutim, Unija Most, Stranka pravde i pomirenja, Demokratska partija Makedonaca. kao i Građanski pokret Roma koji je takođe podržao ovu listu, su dovoljno jaki i uporni da ih neće ništa sprečiti u stvaranju lepše Srbije”, zaključuje predsednik Unije Most Boban Jovanović i obećava ovih dana duži razgovor o programima i zajedničkim ciljevima Unije Most i SPP.

M. M.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Smrt Afroamerikanca izazvala nasilje u Mineapolisu, pozvana Nacionalna garda

Pet maj 29 , 2020
Smrt Afroamerikanca izazvala nasilje u Mineapolisu, pozvana Nacionalna garda Nasilni protesti zbog smrti jednog crnca tokom policijskog hapšenja potresaju američki grad Mineapolis već dva dana. Gnevna masa pljačka prodavnice, pali […]