Haradinaj neće biti poslanik u Skupštini Kosova

Bivši premijer Kosova Ramuš Haradinaj potvrdio je da će, posle verifikovanja izbornih rezultata i posle konstituisanja Skupštine, svoj mandat predati parlamentu, javlja RTK i navodi da je lider Alijanse za budućnost Kosova rekao da neće biti poslanik u Skupštini Kosova.

Zapad hoće novu vladu bez izbora i Haradinaja
Screenshot

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) i premijer Kosova u ostavci, Ramuš Haradinaj, objavio je na Fejsbuku da neće prihvatiti mandat poslanika Skupštine Kosova koji je osvojio na prevremenim parlamentarnim izorima na Kosovu. On je tako ostavio mogućnost drugim kandidatima za poslanike da zauzmu njegovo mesto u sedmom sazivu Skupštine Kosova.

“Ostaviću svoje mesto u Skupštini Kosova svojim kolegama, ali nezaustavljivo ću nastaviti da držim otvorena vrata ABK za neophodne reforme”, napisao je Haradinaj.

Zahvalio je svima koji su ga podržali s više od 100.000 glasova.

“Sada kada se ovaj izborni ciklus bliži kraju, želim da izrazim duboku zahvalnost za svaki od preko 100.000 glasova koji su mi dali poverenje kao kandidatu za premijera. Večno hvala!”, napisao je Haradinaj.

Objavio je da će nastaviti da jača i gradi ABK, što duguje glasačima.

“To dugujem snažnom povratku zrele, dobro strukturirane Alijanse sa novim kadrovima, sa snažnim korenima duboko u tlu Kosova”, zaključio je Haradinaj.

Prema Zakonu o Vladi Kosova, premijer koji je tu dužnost obavljao najmanje dve godine ima doživotno pravo na 70 odsto primanja aktuelnog premijera. To pravo pripada i Haradinaju. U slučaju da prihvati funkciju poslanika izgubio bi to pravo.

Fonet

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Nebojša Katić: Umiranje stida

sri okt 16 , 2019
Nebojša Katić: Umiranje stida Civilizovano društvo počiva na osećaju stida možda i više nego što počiva na zakonima. Kada stida nema, nema ni jasne granice između dobra i zla. Bez […]
Nebojša Katić: Umiranje stida