Dveri donele odluku da bojkotuju naredne izbore

Dveri donele odluku da bojkotuju naredne izbore

Predsedništvo Srpskog pokreta “Dveri” donelo je odluku da taj pokret ne učestvuje na nastupajućim izborima na proleće sledeće godine

Obradović: Sprečićemo održavanje izbora ako budu nepošteni
Screenshot

U saopštenju objavljenom na sajtu, odluku o bojkotu pokret “Dveri” je doneo jer smatraju da se za poslednjih devet meseci ništa nije promenilo po pitanju osnovnih uslova za slobodu medija i fer i poštene izbore.

“Izbori o kojima govori vlast nisu izbori već neslobodno glasanje obmanutih i prisiljenih građana Srbije od strane vlasti, i to u medijskom mraku koji traje poslednjih osam godina. Mi samo tražimo poštovanje zakona i osnovnih demokratskih standarda o objektivnom javnom informisanju u okviru koga se može čuti druga strana i drugačije mišljenje od onog koje iznosi vlast, dok kada su izbori u pitanju svi izborni učesnici moraju imati ravnopravan tretman, što u Srbiji odavno nije slučaj”, navodi se u saopštenju.

Neučestvovanje na lažnim izborima je, kako ističu, izraz neslaganja pokreta “Dveri” kojim, kako navode, ukazuju da se živi u nenormalnom političkom poretku.

“Srpski pokret Dveri pruža punu podršku nastavku daljih protesta protiv vlasti u Beogradu i širom Srbije”, saopštio je pokret.

Izvor: RTS

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Melanija Tramp se tajno sastala sa Kim Džong Unom?

uto avg 27 , 2019
Melanija Tramp se tajno sastala sa Kim Džong Unom? Američki predsednik Donald Tramp ponovo je izazvao pravu zbrku svojim izjavama. Prevodilac, odnosno Bela kuća, ponovo je morala da interveniše i […]
Melanija Tramp se tajno sastala sa Kim Džong Unom?