Državni sekretar SAD: Suverenitet i nezavisnost Kosova ključni za stabilnost regiona

Državni sekretar SAD: Suverenitet i nezavisnost Kosova ključni za stabilnost regiona

Državni sekretar SAD: Suverenitet i nezavisnost Kosova ključni za stabilnost regiona
FotoTwitter/ @SecPompeo

Državni sekretar SAD Majk Pompeo čestitao je Kosovu Dan nezavisnosti, ocenivši da kosovski suverenitet i nezavisnost ostaju ključni za bezbednost i stabilnost Zapadnog Balkana.

“Duže od deset godina, naše dve države imaju snažno partnerstvo zasnovano na zajedničkim vrednostima. SAD podržavaju Kosovo na vašem putu ka integraciji u transatlantske institucije i nastaviće da rade na jačanju vladavine prava, suzbijanju korupcije i podsticanju ekonomskog prosperiteta za sve građane Kosova”, naveo je Pompeo u čestitki.

Pompeo je napisao da Kosovo, posle nedavnih parlamentarnih izbora i formiranja vlade, ima novu mogućnost “da realizuje puni potencijal, i za svoje građane i u odnosima sa susednim zemljama”, saopštio je američki Stejt department.

“Ohrabreni smo nedavnim događajima koji signaliziraju korak ka podsticanju investicija, turizma i komercijalnih i međuljudskih veza sa Srbijom, čime se postavlja temelj za dalji napredak ka sveobuhvatnoj normalizaciji u bliskoj budućnosti”, naveo je šef američke diplomatije.

Skupština Kosova je 17. februara 2008. godine usvojila Deklaraciju o nezavisnosti Kosova.

Beta

Prodaje se sajt Novinar.rs!

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Ugljanin i predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća čestitali Tačiju i Kurtiju godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova

Pon feb 17 , 2020
Ugljanin i predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća čestitali Tačiju i Kurtiju godišnjicu proglašenja nezavisnosti Kosova Predsednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin uputio je čestitku predsedniku i premijeru Kosova Hašimu […]