Dačić: Razgovor Rame i Tačija o ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica i pripajanju tri opštine sa juga Srbije Kosovu, je vrhunac bezobrazluka albanskih političara

Sastanak albanskog premijera Edija Rame i predsednika Kosova Hašima Tačija u Tirani na kojem su razgovarali o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, ukidanju granica, kao i o pripajanju tri opštine sa juga Srbije Kosovu predstavlja vrhunac bezobrazluka albanskih političara, smatra ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

On ukazuje da se na ovakve ideje ne reaguje, te da čak ćute i oni koji se neprestano pozivaju na “sveti princip” nepromenljivosti granica.

“Saopštiti zahtev za stvaranje `velike Albanije` neposredno pred početak samita Brdo-Brioni, čiji je cilj regionalna saradnja, mogu samo oni koji time žele da pljunu u lice Evropskoj uniji i svima koji su došli u Tiranu”, rekao je Dačić za Tanjug.

On je upitao o čemu sada predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima da priča sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federikom Mogereni ili drugim svetskim zvaničicima, dok se svi prave gluvonemi pred ovakvim otvorenim pretnjama velikoalbanskog faktora.

Dačić pita i gde su sada svi koji pominju do juče navodno sveti princip nepromenjivosti granica.

“Ili to ne važi kad treba da se udari po Srbiji? Stvari su sada više nego jasne: precizno je rečeno da se radi na ujedinjenju albanskog faktora, ukidanju granica između Albanije i Srbije i velikoalbanskim pretenzijama i na tri opštine sa juga Srbije. I ako je od takvih zapadnih mezimaca, prevršilo je meru – nema o čemu više da se razgovara na raznim skupovima širom sveta dok jasno ne bude osuđen ovaj velikoalbanski dogovor Tačija i Rame”, poručuje Dačić.

On je rekao da zvaničnici Srbije nisu glupi da ne vide da se, dok oni razgovaraju o kompromisu, iza leđa toleriše stvaranje “velike Albanije”.

Izvor: N1

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Možda Isus toliko dugo i odlaže svoj dolazak jer mu se ne nateže sa budalama

Čet maj 9 , 2019
Stefan Simić: Zamislite da siđe Isus Hrist Zamislite siđe Isus Hrist, pohvata ove naše popove za uši i kaže im – Alo momci o’ladite malo, kada nešto pričate, pričajte u svoje […]
Možda Isus toliko dugo i odlaže svoj dolazak jer mu se ne nateže sa budalama
%d bloggers like this: