Čeda Jovanović: Amfilohije ruši Vučića a ne Mila Đukanovića

Čeda Jovanović: Amfilohije ruši Vučića a ne Mila Đukanovića

Čeda Jovanović: Amfilohije ruši Vučića a ne Mila Đukanovića
Ilustracija

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da mitropolit Amfilohije i SPC manipulišu predsednicima Srbije i Crne Gore Aleksandrom Vučićem i Milom Đukanovićem.

Jovanović je ocenio da to što crkva radi “odavno više nema veze sa pravoslavljem i hrišćanstvom”, prenosi Mondo pisanje Kurira.

“Mislim da srpska crkva zloupotrebljava našu politiku, to je naš problem. Nije da Vučić manipuliše crkvom. Crkva manipuliše sa Đukanovićem i Vučićem. Oni su hteli Vučića da privedu na svoju stranu, ne zbog Crne Gore”, rekao je Jovanović gostujući na TV Hepi.

On je dodao da je pokušaj događaja u Crnoj Gori zapravo “podizanje temperature u Beogradu”.

“Ako nekoga žele da sruše to je Vučić, a ne Đukanović. Ne mogu Đukanoviću ništa, a Vučiću je ovo poruka šta će da se desi ako krene da rešava Kosovo”, ocenio je Jovanović.

Predsednik LDP-a rekao je i da je za njega mitropolit Amfilohije prestao da postoji onoga trenutka kada je na sahrani ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića održao govor “ko se mača lati, od mača će i poginuti”.

“Bio je postignut dogovor da se ne drži nikakav govor. Ne zato što smo se mi plašili šta će on reći, nego zato što smo smatrali da je to neumesno”, rekao je Jovanović.

“Onda je on sam uzeo mikrofon i održao taj govor. Nisam mu ništa rekao, samo sam ga tog trenutka, ne mogu da budem toliko vulgaran da kažem precrtao. Tog trenutka je on za mene prestao da postoji”, objasnio je on.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

KAKAV OTAC, TAKAV SIN Od tate huligana se prenelo na sina: Mali Danilo i dalje sa osuđivanim razbojnicima

pet jan 10 , 2020
danilo sa kriminalcima KAKAV OTAC, TAKAV SIN Od tate huligana se prenelo na sina: Mali Danilo i dalje sa osuđivanim razbojnicima Da li je moguće u bilo kojoj zemlji u […]