Brnabić: Nadam se da Lukašenko neće zameriti, sinhronizujemo se sa spoljnom politikom EU

Brnabić: Nadam se da Lukašenko neće zameriti, sinhronizujemo se sa spoljnom politikom EU

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da se Beograd pridružio Deklaraciji Evropske unije (EU) o Belorusiji u okviru sinhronizacije sa spoljnom politikom EU, ali da se ne može zaboraviti da je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko jedini svetski državnik koji je tokom NATO bombardovanja 1999. godine posetio Srbiju.

Brnabić: Nadam se da Lukašenko neće zameriti, sinhronizujemo se sa spoljnom politikom EU
Printscreen

“Ne smemo da zaboravimo prijateljstvo Lukašenka prema našem narodu u teškim trenucima. Nadam se da Lukašenko neće zameriti”, rekla je Brnabić novinarima.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici nedavno je pozdravio to što se Srbija pridružila Deklaraciji o predsedničkim izborima u Belorusiji.

Ambasador SAD Entoni Godfri napisao je tim povodom na Tviteru: “Sjajno je videti da Srbija stoji uz svoje evropsko okruženje”.

Potpisivanje te deklaracije je ono “što Srbija treba da radi u okviru sinhronizacije srpske politike sa evropskom politikom”, kazala je novinarima Brnabić tokom posete Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu.

“U sklopu našeg pridruživanja Evropskoj uniji to je nešto što mi radimo svake godine”, rekla je ona.

Ocenila je da Srbija ima dobre odnose i dobru saradnju s Belorusijom i da, uprkos pridruživanju toj deklaraciji, Srbija ne sme da zaboravi “dela prijateljstva prema Srbiji, posebno u najtežim trenucima”.

Brnabić: O nameni vile Jovanke Broz odlučuje Vlada, a ne ja

Brnabić: Nadam se da Lukašenko neće zameriti, sinhronizujemo se sa spoljnom politikom EU
Printscreen

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da postoji mogućnost da će zgradu u kojoj je živela supruga bivšeg Jugoslavije Josipa Broza Tita, Jovanka Broz koristiti novi srpski premijer.

“O tome će odlučiti Vlada, u skladu sa potrebama. Ja o tome ne odlučujem”, rekla je Ana Brnabić.

Ona je izjavila da je ta zgrada imovina Republike Srbije, koja se čuva i ne dozvoljava se da propadne.

“Ta zgrada je jedna od onih u koje se ulaže novac, da ne bi propadala. Dobro je da se renovira, kao jedna od lepših građevina u Beogradu”, rekla je Brnabić.

Vila na Dedinju u kojoj je Jovanka Broz živela više od tri decenije, renovira se od prošle godine, a rok za završetak radova je 3. septembar. U generalnom sekretarijatu Vlade je za portal nova.rs rečeno da se vila planira za boravak budućeg premijera.

Brnabić: Nadam se da Lukašenko neće zameriti

Fonet

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Episkop i muftija zajedno posetili mesta stradanja Srba i Bošnjaka

Čet avg 27 , 2020
Episkop i muftija zajedno posetili mesta stradanja Srba i Bošnjaka EPISKOP zahumsko–hercegovački i primorski Dimitrije i muftija mostarski Salem – ef. Dedović zajedno su posetili Korićku jamu i jamu Čavkarici, […]