Karanfili spušteni u Neretvu, obeležena godišnica Bitke za ranjenike

Obeležavanje 76. godišnjice Bitke za ranjenike na Neretvi i 74. godišnjice pobede nad fašizmom počelo je juče u Jablanici tradicionalnim spuštanjem 76 karanfila u Neretvu. Pesmom i povicima “smrt fašizmu – sloboda narodu” odata je počast onima koji su dali živote u 4. neprijateljskoj ofanzivi.

Obeležavanju su prisustvovali i borci Narodnooslobodilačke borbe u svojim svečanim odelima, a pored velikog broja antifašista iz BiH i regiona, prisustvovao je i član Predsedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić.

“Sigurno su i 1945. pobjednici mislili da su stavili tačku na tu priču o fašizmu, ali eto toliko godina nakon završetka Drugog svetskog rata mi nikako da se rešimo tog fašizma”, kazao je Komšić, istakavši da je ovo civilizacijska vrednost koja treba da traje.

Screenshot

Kao i prethodnih godina, organizatori obeležavanja godišnjice Bitke na Neretvi su SABNOR BiH, Udruženje antifašista i boraca NOR-a Jablanica, Društvo “Josip Broz Tito” Jablanica i Muzej “Bitka za ranjenike na Neretvi” Jablanica, uz pokroviteljstvo opštine Jablanica i Federalnog ministarstva za pitanje boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Stiže nam kineski jezik u gimnazije

ned maj 12 , 2019
Nacionalni prosvetni savet trebalo bi da preporuči ministru prosvete uvođenje fakultativnih časova kineskog jezika, piše Politika. Kineski jezik najverovatnije će od 1. septembra biti fakultativno uveden u sve gimnazije u […]