Vučić i Dodik mole vernike SPC da ih razumeju i poručuju da će se držati zakona

Foto: Allo.rs

Sastanak je počeo u 11 sati

Screenshot_4_1000x0 (1)

Foto: Alo.rs

Završen sastanak predsednika Vučića sa Miloradom Dodikom i premijerkom Anom Brnabić.

Prisutni se obraćaju javnosti.

– Srbija je pomogla Republici Srpskoj, dozvolili smo izvoz deficitarne robe, kao i medicinske zaštite. Uputićemo i značajnu pomoć u narednih par dana. Poslaćemo im respiratore i svima će u svetu biti u ekonomskoj situaciji. Molimo penzionere da pokažu veliku snagu, i dalje su u opasnosti. Molim ih da poštuju mere koje je donela Vlada Srbije. Razgovarali smo oko Vaskrsa, ne možemo da pravimo izuzetke. Zamoliću poglavara srpske crkve da službe budu održane bez vernika, nastavićemo tako da se ponašemo. Tako se vi ponašaju, i na drugim kontinentima, mi ćemo se držati slova zakona. Želim da poželi svim vernicima da provedu u svojim kućama Vaskršnje praznike, naglasio je Vučić.

Milorad Dodik se zahvalio na ukazanoj pomoći predsedniku Vučiću.

– Moramo da isplatimo doprinose radnicima, poslodavci su razumeli to i nisu otpuštali radnike. Važno pitanje je slavljenje Vaskrsa, ne smemo da dozvolimo da se ekspanzija virusa korona proširi, moramo da produžimo trajanje policijskog sata i molimo sve vernike da to razumeju. Važno je da nema okupljanja i da se ne širi epidemija, treba svi vernici i pripadnici da se ponašaju u skladu sa tim. Naši napori su se pokazali kao dobri, ukidanje škole i prestanak rada hotela i prodavnica, kao i karantin pri ulasku u Republiku Srpsku su jako važni, i još jednom se zahvaljujem predsedniku Srbije, rekao je Milorad Dodik.

Izvor: Alo.rs

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Tepić: Vučićevo ponašanje u doba pandemije nedostojno institucije predsednika

Sre apr 15 , 2020
Foto: FoNet/Zoran Mrđa Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je da je ponašanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom pandemije koronavirusa “politikantsko, nemoralno i nedostojno institucije predsednika Republike” […]
%d bloggers like this: