Parović: Vlast je javno ponizila Srpsku pravoslavnu crkvu zabranom proslave Uskrsa

Foto: miroslavparovic.rs

Narodni slobodarski pokret ocenio je danas da je odlukom da policijski čas bude produžen za vreme Uskrsa sprovedena gruba diskriminacija Srba i drugih pravoslavaca i da je vlast Aleksandra Vučića javno ponizila Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC).

„Ovom antiustavnom i anticivilizacijskom odlukom prvi put od uspostavljanja moderne srpske države vlast ove zemlje je zabranila tradicionalno obeležavanje Vaskrsa, čime je bačena ljaga na celokupnu istoriju i tradiciju našeg naroda i države“, naveo je lider tog pokreta Miroslav Parović.

On je dodao da je time Vučić cinično odbio molbu Sinoda SPC da se omogući prisustvo vernika na uskršnjoj liturgiji i time „pljunuo u lice najvažnijoj instituciji srpskog naroda“.

„Posebno upada u oči gnusna kampanja o tome kako je na ovaj način vlast odabrala zdravlje nacije čime se Crkvi spočitava da je neodgovorna prema građanima. Namerno se pri tome izostavlja istina da su mnoge države u Evropi, pa čak i nama susedne Mađarska i Hrvatska dozvolile prisustvo vernika na Uskrs. Pri tome, ako već pričamo o borbi protiv korone treba navesti podatak da su Hrvatska i Mađarska po svim kriterijumima neuporedivo uspešniji od Srbije, a eto dozvolili su obeležavanje Uskrsa“, naveo je Parović.

Izvor: Danas

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Vučić i Dodik mole vernike SPC da ih razumeju i poručuju da će se držati zakona

Sre apr 15 , 2020
Foto: Allo.rs Sastanak je počeo u 11 sati Foto: Alo.rs Završen sastanak predsednika Vučića sa Miloradom Dodikom i premijerkom Anom Brnabić. Prisutni se obraćaju javnosti. – Srbija je pomogla Republici […]
%d bloggers like this: