Kon objasnio kada bi mogla da se uvede 24-časovna zabrana kretanja

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je preduslov za uvođenje 24-časovne zabrane kretanja ozbiljno pogoršanje situacije, što znači nagli skok broja zaraženih i preminulih.

„Teoretski i praktično potpuno je nemoguće da virus opstane ako u 14 dana po 24 sata nema mogućnosti kontakta. Uvođenje 24-časovne zabrane kretanja bi imalo smisla ako bi došlo do naglog skoka i posledičnog povećanja umiranja, što nije nemoguće da se desi. To je poslednja varijanta”, objasnio je Kon za TV N1.

On dodaje da takva mera neće biti potrebna ako budemo disciplinovani i uspemo da „spljoštimo krivu” skroz ili „smanjimo broj novoobolelih i povećamo broj testiranih”.

Izvor: Politika

Novinar

Vaš komentar

Next Post

AKO SE LJUDI NE UOZBILJE U NAREDNA DVA, TRI DANA, TREBA UVESTI ZABRANU KRETANJA OD 24 SATA! Dr Tiodorović upozorava: Mere moraju da se poštuju, inače - IMAĆEMO KATASTROFU!

Uto mar 31 , 2020
Epidemiolog Branislav Tiodorović, savetnik direktora Instituta za javno zdravlje u Nišu i član Kriznog štaba Vlade Srbije za borbu protiv koronavirusa smatra da je procenat smrtnosti od virusa COVID 19 […]
%d bloggers like this: