Kon: Prestanite sa masovnim skupovima, opet ćete probuditi virus!

Foto: N1

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je zabrinut zbog organizovanja masovnih javnih političkih skupova u Srbiji, jer su takva okupljanja “pouzdana mesta gde može doći do prenošenja virusa”.

On je za Prvu televiziju ocenio da javna okupljanja u većem broju poput onog u ponedeljak ispred Skupštine Srbije, “ne mogu proći bez posledica” koje će se po njegovim rečima, videti za sedam do deset dana.

“Rizik se tu drastično povećava. Da li su skupovi politički ili nisu, virusu je sasvim svejedno. Ako ima mogućnost za prenos, on će je iskoristiti”, kazao je Kon.

Najavio je da će na sednici Kriznog štaba u utorak izraziti zabrinutost zbog organizovanja takvih skupova, ali i dodao da odgovornost što se mere ne sprovode nije na stručnjacima.

Ocenio je da su brojke u vezi sa epidemijom koronavirusa u Srbiji dobre, ali i da ponašanje građana nije u skladu sa trenutnom situacijom.

“Sasvim je pouzdan podatak da je virus u cirkulaciji, drugo je što se sve više spušta i to je jako dobro”, rekao je Kon i dodao da je možda neophodno da se u Srbiji uvede obavezno nošenje maski.

Izvor: N1

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Tadić: Vučićev poziv je politička prevara

Uto maj 12 , 2020
Foto: FoNet/ Nenad Đorđević Lider Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je večeras da je „najmorbidnija politička prevara ikada“ poziv Aleksandra Vučića svojim pristalicama da se raziđu […]
%d bloggers like this: