Kon Đokoviću: Izbegeavaj direktne odgovore ubuduće

Epidemiolog dr Predrag Kon reagovao je na svom Fejsbuk profilu na izjavu Novaka Đokovića o obaveznoj vakcinaciji tenisera.

„Kao jedan od najvernijih Đokovićevih navijača, voleo bih da sam imao prilike da mu približim značaj i ogroman doprinos imunizacija za zdralje stanovništva. Sada je kasno, stvorio je pogrešna uverenja i tu više nema pomoći. Majstore, želim ti sve najbolje. Pokušaj ubuduće da izbegavaš direktne odgovore na pitanja u vezi vakcinacija jer imaš ogroman uticaj“, poručio je Kon na svom Fejsbuk nalogu.

Prethodno je Novak Đoković je u prepisci u Fejsbuk grupi sa kolegama sportistima izneo i svoj stav o vakcinisanju protiv korona virusa što je izazvalo veliki broj komentara u javnosti.

„Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku ne znam. Hipotetički, da se nastavi sezona u julu, avgustu ili septembru, mada nisu velike šanse, koliko sam razumeo odmah nakon ukidanja strogog karantina će postojati zahtev za obaveznu vakcinu, koje još nema“, rekao je Đoković u „lajvu“ u kome su učestvovali još Dušan Borković, Dušan Lajović, Aleksandar Atanasijević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić, Marko Pantelić, Janko Tipsarević i Filip Krajinović.

Izvor: Danas

Novinar

Vaš komentar

Next Post

Šajn: Samo pomeriti izbore, ne raspisivati nove

Ned apr 26 , 2020
BEOGRAD – Predsednik Romske partije Srđan Šajn predložio je danas da se pomeri održavanje izbora, a ne da se raspisuju novi izbori. Šajn smatra da bi se tako stvorili uslovi […]
%d bloggers like this: