Kon: Ne držimo konce u svojim rukama

Epidemiolog dr Predrag Kon kaže da se ove i sledeće nedelje očekuje vrhunac epidemije i navodi da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen.

„Mi i dalje očekujemo da će vrhunac epidemije biti ove i naredne nedelje”, rekao je Kon i naveo da će se nakon toga videti rezultati mera.

„Mi smo 19. dan u vanrednim mera, to se i odražava jer nemamo nagli porast. Da nismo uveli mere bez njih bi bili u 4. nedelji”, kazao je Kon gostujući u jutarnjem programu Tv Prve.

On je naveo da sada ne držimo konce u svojim rukama, jer ne može da se prati ko je od koga zaražen, prenosi Tanjug.

„Normalno, od tih slučajeva se istražuju kontakti i sprečava se da dalje prenose. Sad smo blizu toga da sve zavisi od toga koliko imamo kontakata. Ukoliko ih sprečimo, teoretska mogućnost opstajanja virusa je značajno smanjena”, rekao je on.

„Svi očekuju kraj, a ovo je najava za potrebom gvozdene discipline”, kazao je Kon.

„Mi se sad već nalazimo na preko 300 dnevno, a imali smo ranije oko 100 zaraženih – zato je sada situacija da se razmišlja o uvođenju policijskog časa od 24 sata”, ističe Kon.

„Mi čekamo da vidimo rezultate svake mere. Zabrana kretanja tokom vikenda daće rezultate za sedam dana”, kaže on.

Izvor: Politika

Novinar

Vaš komentar

Next Post

MITA ARSIĆ: MORAMO DA POMOGNEMO LJUDIMA KOJI OSTAJU BEZ POSLA

Ned apr 5 , 2020
Predsednik jagodinskog pokreta “Nećemo da ćutimo” Mita Arsić je ponudio rešenje kako da se prevaziđe kriza izazvana korona virusom, usled koje  mnogi ljude ostaju bez primanja a samim tim ulaze […]
%d bloggers like this: