Proverite zdravlje svog srca za samo 30 sekundi

Naše srce može da kuca čak i ako nije povezano sa telom i to je ono što ovaj organ čini moćnim. Srce je jedan od najbitnijih organa pa je zbog toga veoma važno da živimo zdravo kako bi sa njim sve bilo kako treba.

Pixabay

Brajt sajd (Bright Side) vam preporučuje test kojim možete proveriti zdravlje svog srca u samo 30 sekundi.

Prvi korak je da napunite posudu hladnom vodom, za još bolje rezultate možete da u vodu ubacite i led. Potom stavite ruke u vodu sa kockicama leda i držite ih 30 sekundi. To će vam pokazati kako krv reaguje kada dođe u kontakt sa hladnoćom.

Možete dobiti dva rezultata. Ako su vam prsti crveni, to je dobra vest. To zapravo znači da nemate problema s protokom krvi. Dakle, vaše srce i krvotok su zdravi.

Ako vam prsti postaju bledi ili plavkasti, verovatno imate problem sa cirkulacijom krvi. To se dešava jer imate nizak nivo kiseonika u krvnim ćelijama. U ovom slučaju pokušajte da zagrejete ili masirate prste kako biste ih vratili u normalu, a ako se to ne dogodi, posetite lekara.

Namirnice koje mogu poboljšati zdravlje srca su beli luk koji snižava krvni pritisak, tamna čokolada koja normalizuje krvni pritisak i bori se protiv upala, cimet se bori protiv srčanih bolesti i ateroskleroze, a avokado snižava nivo „lošeg“ holesterola i pomaže čišćenju arterije.

Vesti online

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Najveće zablude Dobrice Ćosića

sub dec 14 , 2019
Najveće zablude Dobrice Ćosića Koje su bile najveće zablude Dobrice Ćosića i da li ih je sam prizivao Sociolog kulture profesor Zoran Avramović o knjizi “Dobrica Ćosić Između politike i […]