Snima se serija o bračnom paru Milošević: Čeda i Legija likovi u seriji, kako je uhapšen, o poslednja 72 sata u Srbiji

U martu naredne godine počinje snimanje serija “Porodica”, čiji junaci će biti članovi porodice Milošević – Mirjana i Slobodan.

Snima se serija o bračnom paru Milošević
Agencije

Iza celokupnog projekta stoji produkcijska kuća “Fajerflaj”, a pet nastavaka kao reditelji i scenarista potpisuje autor mlađe generacije Bojan Vuletić, piše Kurir.

Priča prati hapšenje i poslednja 72 sata života u Srbiji Slobodana Miloševića, pre nego što je isporučen Hagu, navodi list.

– Serija je trenutno u fazi pripreme. Serija će se usredsrediti na dane neposredno pre hapšenja bivšeg predsednika Jugoslavije, kroz dramatizaciju istinitih događaja, a uz neophodne umetničke slobode koje će pomoći da se ova višeslojna priča sagleda iz više različitih uglova – saopštila je produkcija, koja radi i seriju “Tajkun”.

Privođenje Miloševića započeto je 30. marta 2001, a okončano nakon dva dana, posle sedmočasovnih pregovora o predaji. Nakon hapšenja sproveden je u Centralni zatvor u Beorgadu. U vili na Dedinju su nakon Miloševićevog hapšenja privremeno ostale njegva supruga Mirajana i ćerka Marija.

Slobodana Miloševića je junu iste godine izručen Međunarodnom sudu u Hagu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije. Godine 2006. Milošević je u pritvoru umro, ne dočekavši kraj sudskog procesa. Mira Marković je preminula 14. aprila 2019. u Moskvi. Oboje su sahranjeni u porodičnoj kući u Požarevcu.

I Čeda i legija likovi u seriji

Autori su dobili prava da koriste imena članova porodice Milošević, a zanimljivo da će junaci biti, kako saznajemo, Čedomir Jovanović i Milorad Ulemek Legija, koji su bili učesnici hapšenja. Ideja je da serija snima na autentičnim lokacijama, a kasting je još uvek u toku.

 

Izvor: Kurir, Blic

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Proverite zdravlje svog srca za samo 30 sekundi

Sub dec 14 , 2019
Naše srce može da kuca čak i ako nije povezano sa telom i to je ono što ovaj organ čini moćnim. Srce je jedan od najbitnijih organa pa je zbog […]