Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i BB Kinga

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i BB Kinga

Prethodno neobjavljena pesma Erika Kleptona i B.B. Kinga objavljena je kao najava ponovnog izdavanja njihovog albuma “Riding With the King” za 20. godišnjicu.

Poslušajte do sada neobjavljenu pesmu Erika Kleptona i BB Kinga
Youtube

Njihova verzija blues standarda “Rollin” i Tumblin “jedna je od dve numere dodate na originalni album za njegovo ponovno objavljivanje koje će uslediti 26. juna.

“Erik Klepton i B.B. King prvi put su nastupili zajedno u Njujorku 1967. godine”, piše u saopštenju. ”Više od 30 godina kasnije, 1999. godine, dva dugogodišnja prijatelja udružila su snage kako bi stvorili kolekciju potpuno novih studijskih snimaka bluz klasika i savremenih pesama. Rezultat svega tog je bio album “Riding With the King” koji je izdat u junu 2000. godine i prodat je u preko 2 miliona primeraka u Sjedinjenim Američkim Državama, te osvojio i Gremi nagradu 2000. za najbolji tradicionalni bluz album” prenosi Highwaystar.

“Od rock ‘n’ roll gitarista niko ne svira bolje nego on, a bluz svira bolje nego mnogi od nas”, rekao je pokojni BB King za Kleptona u intervjuu Rolling Stoneu 2000. godine. ”Mnogo puta su me pitali: ”Zašto ti i Erik ne radite nešto zajedno? “Napokon je pronašao vremena i tu smo. … Rekao sam mu da on odabere sve, a ako se ja ne slažem sa nečim, razgovaraćemo o tome – ali nismo. Imao je sjajne ideje. Tako da mu u potpunosti verujem. ”

Uz ”Rollin“ i Tumblin “, na albumu se nalazi i neobjavljena numera ”Let Me Love You “.

B92

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Kosovsko tužilaštvo prikuplja informacije povodom Tačijevih optužbi Kurtija

Čet maj 28 , 2020
Po optužbi predsednika Kosova Hašima Tačija, Državno tužilaštvo Kosova je počelo prikupljanje informacija o ulasku premijera i još dvojice iz Vlade u “sobu za prisluškivanje” Telekoma Kosova. Portparol tužilaštva Ekrem […]
%d bloggers like this: