Preminuo Zoran Modli

Preminuo Zoran Modli

Radio Laguna je objavila da je preminuo radio novinar i nekadašnji pilot Zoran Modli (71).

Modli je počeo karijeru disk-džokeja početkom sedamdesetih godina dvadesetog veka u beogradskim diskotekama.

Izdao je ploču “Zoran Modli i leteća diskoteka” i bio je urednik jedne rubrike u muzičkom magazinu “Džuboks”. Modli je sa Borom Đorđevićem početkom 1975. godine osnovao grupu “Hajduk Stanko i jataci”, u kojoj je bio pevač, ali su imali samo dva singla.

Bio je veoma popularan radio voditelj tokom osamdesetih kada je imao emisiju “Ventilator 202”, sve do 1987. godine. Nakon toga se posvećuje više karijeri pilota putničkih aviona.

Emisiju “Modulacije” Modli počinje na tada novoosnovanom radiju “Pingvin” u maju 1993. godine.

Od 2000. pokreće emisiju “Zair” (Zakon akcije i reakcije) koja je godinu dana emitovana na radiju Beograd 202, a danas se emituje na beogradskom Radiju Laguna i na više nezavisnih radio stanica u Srbiji i regionu.

S obzirom na to da je radio i kao profesionalni pilot i instruktor letenja, Modli je pisao i knjige namenjene popularizaciji pilotskog poziva i to ukupno sedam.

N1

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Tito i njegova grobnica: Stalni okršaji sa Kućom cveća - jedni bi je selili, drugi uništili, treći bi da ekshumiraju Tita

Ned feb 23 , 2020
Tito i njegova grobnica: Stalni okršaji sa Kućom cveća – jedni bi je selili, drugi uništili, treći bi da ekshumiraju Tita Tito i njegova grobnica: Stalni okršaji sa Kućom cveća […]
%d bloggers like this: