Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?

Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?

Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?
Direktor Nenad Manojlović, Foto: Screenshot

Nadzorni odbor Organizacije muzičkih autora Srbije Sokoj podneo je krivičnu prijavu protiv direktora Dejana Manojlovića zbog zloupotrebe obveznica vrednih četiri miliona evra.

Na Manojlovića su besni i mnogi poznati autori kao što su Vlado Georgiev, Marina Tucaković, Oliver Mandić i Kiki Lesendrić, jer je, kako kažu, odgovoran za loše urađen obračun nadoknada za 2018.

Vanredna skupština Sokoja, na zahtev skoro 90 izvođača, na kojoj se očekuje smena Upravnog odbora i rasprava o krivičnoj prijavi protiv direktora Dejana Manojlovića, održaće se u nedelju u Beogradu. Na dnevnom redu kao jedna od tačaka je izveštaj Nadzornog odbora, u kome se, kako saznajemo, prvi čovek organizacije optužuje da je prekršio statut ustanove i bez odluke skupštine kupio obveznice za četiri miliona evra i stavio ih na berzu, piše Kurir.

Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?

Nadzorni odbor Sokoja čine Zoran Radetić, Vlado Georgiev, Vladimir Maričić, Vladimir Milačić i Ljubo Kešelj, a oni već mesecima ukazuju na propuste u Manojlovićem radu na koje Upravni odbor ne reaguje. Iz tog razloga odlučili su jednoglasno da podnesu i krivičnu prijavu protiv direktora, a zakazana je i vanredna skupština da bi autorima izneli dokaze o zloupotrebi njihovog novca.

– Najveći Manojlovićev propust je muljanj e s obveznicama. Međutim, napravio je još mnoge propuste. Na njega su besni i mnogi autori, među kojima su Marina Tucaković, Futa Radulović, Oliver Mandić, Kiki Lesendrić, Žika i Jelena iz Zane, jer je loše urađen obračun nadoknada za 2018. godinu. Isplata za tantijeme je pala od 30 do 70 odsto, a da se na tržištu ništa značajno nije promenilo na tržištu – kaže sagovornik Kurira iz ove organizacije.

Direktor SOKOJ-a ojadio autore za 4.000.000 evra?
Foto: Logo, Screenshot

Nadzorni odbor nema mogućnosti da smeni Manojlovića, već prvo mora da bude izglasano nepoverenje Upravnom odboru. Trenutno u ovom telu sede Draško Adžić, Zoran Dašić, Milan Đurđević, Dragana Jovanović, Jovan Maljoković, Miša Mijatović, Saša Milošević Mare, Zoran Simjanović, Ivana Stefanović i predsednik Nikola Čuturilo.

– U Upravnom odboru sede autori koji ne znaju pravne propise. Kad ih pravna služba i direktor pogrešno informišu, donose i pogrešne odluke po Sokoj i autore – naglašava naš sagovornik.

Inače, Zavod za intelektualnu svojinu, koji je šef Sokoju, potvrdio je nalaze i nepravilnosti u radu koji je našao Nadzorni odbor, prenosi Kurir.

Dejan Manojlović kaže da će se medijima obratiti naredne nedelje.

– Pripremam se za sednicu. Imam argumente da nije tako – poručio je Manojlović.

Zoran Radetić KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV MANOJLOVIĆA

Zoran Radetić, predsednik NO SOKOJ, potvrdio je za Kurir da je protiv Dejana Manojlovića podneta krivična prijava.

– Nadam se da će u nedelju sve nepravilnosti u radu UO Sokoja i direktora biti otklonjene većinom glasova članova skupštine – poručio je Radetić.

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Palma da prestane da ponižava građane koji pognutih glava mole za nešto što je njihovo

sub dec 21 , 2019
Palma da prestane da ponižava građane koji pognutih glava mole za nešto što je njihovo Gradski odbor Nove stranke Jagodina upozorio je vrh lokalne vlasti “da pod hitno okonča napredno […]