VIS Fantomi predstavio pesmu za Srbojeboviziju 2020: “Aca peca somovinu i spašava Čedomira iz vira”

VIS Fantomi predstavio pesmu za Srbojeboviziju 2020: “Aca peca somovinu i spašava Čedomira iz vira”

VIS Fantomi predstavio pesmu za Srbojeboviziju 2020: "Aca peca somovinu i spašava Čedomira iz vira"
Screenshot

Vokalno instrumentalni sastav Fantomi je danas preko društvenih mreža predstavio svojoj publici i širokim narodnim masama, pesmu kojom neće učestvovati na ovogodišnjoj Srbojeboviziji 2020.

U Srbiji se taj festival održava na otprilike svake četri godine, a ove godine je zakazan za april mesec, samo se čeka da predsednik žirija, čuveni kompozitor, aranžer i bajkopisac Aleksandar Vučić odredi tačan datum.

VIS Fantomi predstavio pesmu za Srbojeboviziju 2020: “Aca peca somovinu i spašava Čedomira iz vira”

Na pitanje zašto neće učestvovati na ovom renomiranom i u Serba omiljenom festivalu, članovi VIS-a Fantomi, Milan i Miljan jednoglasno odgovaraju:

– “Pa svima je poznato i već dugo godina traje lep narodni običaj da ako učestvuješ i želiš da postigneš uspeh na nekom festivalu, ti moraš malo da muljaš i da podmitiš nekog iz žirija, ponajbolje predsednika. Međutim, ove godine je sve drugačije, sad članovi žirija, a ponajviše širom sveta poznati i ugledni precednik Aca, deli pare i šakom i kapom onima koji bi da učestvuju u tom natpevavanju, ili kako bi zlobnici rekli nadjebavanju, i obećava nagrade za svakog ko učestvuje.

Tako su pohrlili raznorazni orkestri i grupe frulaša, gajdaša, svirača na udu, svirača udu… čak su se prijavili mešovite vokalne grupe sačinjene od nekih što podsećaju na ljude i nekih za koje ne možemo tvrditi da nisu domaće životinje. Imali smo priliku da čujemo te njihove pesme sastavljenje od urlikanja, podvriskivaja, kokodakanja, groktanja i njakanja, te smo shvatili da u tako jakoj konkurenciji govedine i krmetine, mi normalni nemamo šanse, a i malo smo gadljivi na krvave pare koje nam se nude,” objašnjavaju svoje neučešće na predstojećoj Srbojeboviziji Milan i Miljan.

Poslušajte pesmu ovih mladića, očekujte ih uskoro i u vašem gradu i računajte na njih kao pobednike sledećeg festivala, koji će se održati ne dugo posle ove poslednje Srbojebovizije.

Novinar.rs/ M. Milovanović

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Pompeo u pismu Kurtiju: Vreme je za ukidanje takse i međusobno priznanje sa Srbijom

Čet feb 13 , 2020
Pompeo u pismu Kurtiju: Vreme je za ukidanje takse i recipročno priznanje sa Srbijom Adržavni sekretar Majkl Pompeo je u pismu premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju povodom izbora nove vlade poručio […]
%d bloggers like this: