Stižu četiri nove knjige o Hari Poteru

Stižu četiri nove knjige o Hari Poteru

Autorka serijala romana o dečaku čarobnjaku Hariju Poteru, spisateljica Džoana Rouling, najavila je četiri nova nastavka knjige o svom najpoznatijem junaku.

Nove knjige bi, međutim, trebalo da pripadju tzv. “non-fikšn” žanru, odnosno da budu zasnovane na činjenicama i događajima iz sveta čarobnjaka.

Stižu četiri nove knjige o Hari Poteru
Foto: Novinar.rs/ A. M.

Roulingova je tu informaciju objavila putem svog sajta Pottermore.com, navodeći da je ovaj njen potez inspirisan izložbom Britanske biblioteke pod nazivom “Hari Poter: Istorija magije”.

Serijal će se zvati “Hari Poter: Putovanje kroz” (engl. Harry Potter: A Journey Through) i biti zasnovan na lekcijama koje se uče školi za čarobnjake u Hogvortsu.

Stižu četiri nove knjige o Hari Poteru

“Pripremite se da još više zaronite u bogatu istoriju magije (bilo da je to vaš sopstveni svet magije, ili magičan svet koji je stvorila Džej Kej Rouling) sa novim serijalom kratkih e-knjiga”, navela je autorka.

Prva knjiga biće objavljena 27. juna, i baviće se istraživanjem odbrane od mračnih veština i napitaka i herbiologiju.

Izvor: B92

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Drugi svetski rat nije gotov: Japan odustaje od mirovnog sporazuma sa Rusijom

ned jun 2 , 2019
Drugi svetski rat nije gotov: Japan odustaje od mirovnog sporazuma sa Rusijom Japan je odlučio da odbije predlog za potpisivanje okvirnog mirovnog sporazuma s Rusijom o završetku Drugog svetskog rata […]

Tabloid – N

Novinar.rs

Pratite nas na Fejsbuku!


This will close in 10 seconds