Rade Šerbedžija otvara “Viminacijum fest”

Rade Šerbedžija otvara “Viminacijum fest”

Na antičkom lokalitetu publika će videti šest predstava, u izvođenju profesionalnih pozorišta iz Hrvatske, Slovenije, Rumunije i Srbije

KOSTOLAC – Koncertom poznatog glumca Radeta Šerbedžije i orkestra “Zapadni kolodvor”, u Arheološkom parku “Viminacijum” 24. juna počeće “Viminacijum fest – mitovi stari i novi”, drugi po redu, na kojem će učestvovati profesionalna pozorišta iz Srbije i okruženja.

Prvi će 25. juna nastupiti “Ulyssis teatar” sa Briona i Zagrebačko kazalište mladih, predstavom “Bakhe”, po tekstu Euripida i u režiji Lenke Udovički. Narednog dana Državno mađarsko pozorište iz Temišvara odigraće predstavu “Sonet 666” Viljema Šekspira, u režiji Kokana Mladenovića. Isti režiser imaće predstavu i naredne večeri – “Na Drini ćuprija” Iva Andrića, u izvođenju Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Slovensko naradno gledališče “Drama” iz Ljubljane 28. juna izvešće predstavu “Devojčica sa žicama”, u režiji Marjana Nećaka. Naredne večeri na programu je “M.I.R.A” Bitef teatra, čiju režiju potpisuje Andraš Urban. Završne večeri, 30. juna, u čast pobednika festivala, glumački ansambli Narodnog pozorišta iz Prištine i Pozorišta “Zoran Radmilović” iz Zaječara, izvešće predstavu “Žene iz Troje”, po tekstu Euripida, u režiji Nebojše Bradića. Predstave se igraju od 21 sat, u amfiteatru, Limes parku i kompleksu Domus.

Rade Šerbedžija otvara “Viminacijum fest”
Rade Šerbedžija otvara "Viminacijum fest"
Pozornica u Domusu – Foto: Arheološki park Viminacijum

PRATEĆI PROGRAM

U pratećem programu festivala, koji organizuju Arheološki park “Viminacijum”, Centar za kulturu i Grad Požarevac, održaće se izložba slika na temu mitova Danila Vuksanovića i koncert džez akustik benda Jazzanova.

Novosti

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Fijat i Reno u pregovorima o partnerstvu

Uto maj 28 , 2019
Fijat i Reno u pregovorima o partnerstvu London — Fijat Krajsler i Reno razgovaraju o sklapanju partnerstva, neimenovani izvor je otkrio za CNBC. Italijansko-američki i francuski proizvođač automobila razmatraju brojne […]
Fijat i Reno u pregovorima o partnerstvu
%d bloggers like this: