Biković snima film o Tesli, Rusi ulažu dva miliona evra

Biković snima film o Tesli, Rusi ulažu dva miliona evra

SANK PETERBURG – Glumac i producent Miloš Biković potpisao je danas u Sankt Peterburgu protokol o saradnji na projektu “Tesla” sa ruskom Nacionalnom medija grupom, u prisustvu ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ta kompanija je spremna da uloži u film i seriju o Nikoli Tesli najmanje dva miliona evra.

Ugovor je potpisan u okviru ekonomskog foruma SPIEF, sa ćerkom firmom ruske kompanije – STS televizijom, koja ima višemilionsku publiku, a poznata je po seriji “Kuhinja”, rekao je Biković novinarima.

Biković je podsetio da će se snimati serija i film o našem naučniku Nikoli Tesli i da je prošle godine taj projekat predstavljen u Kanu, kada ga je podržao i ministar Dačić.

“Sada smo otišli korak dalje i našli partnera u Rusiji koji je spreman da uloži najmanje dva miliona evra u taj projekat. Tako da mogu sa ponosom da kaže da smo uspeli da za jednu srpsku temu, kao što je život Nikole Tesle napravimo korak i animiramo strane kompanije da investiraju u našu kulturu”, rekao je on.

Biković kaže da će projekat “Tesla” biti međunarodni, a ne samo za srpsko i rusko tržište, tako da će se raditi na engleskom jeziku.

Biković snima film o Tesli, Rusi ulažu dva miliona evra
Biković snima film o Tesli, Rusi ulažu dva miliona evra
Screenshot

“Da nas svet pamti kao zemlju koja je dala najvećeg, možda i prvog, IT stručnjaka u svetu, a ne na neki pogrešan način”, rekao je Biković.

Kaže da je projekat trenutno u fazi razrade, odnosno predprodukcije i da se traže autori koji su radili na top serijalima u velikim zapadanim produkcijama.

“Cilj nam je da bude formatizovan za poznate platforme koje će postati naš partner”, dodao je Biković.

On navodi da će razrada i pisanje projekta trajati najmanje godinu dana, a proizvodnja još toliko, tako da projekat neće biti predstavljen još dve godine.

Izvor: RTV

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Rajko Dvizac: Papuče za švaleraciju

Pet jun 7 , 2019
Rajko Dvizac: Papuče za švaleraciju Zvoni telefon kasno popodne. Žena sa mukom ustaje iz kreveta da bi ućutkala tu upornu i neprijatnu zvonjavu. Već godinama je bolesna i sve više […]
Rajko Dvizac: Papuče za švaleraciju
%d bloggers like this: