Gde će stvarno otići Dijana Hrkalović?

Gde će stvarno otići Dijana Hrkalović?

Dijana Hrkalović je otišla iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Iz više izvora saznajemo da je to rezultat sastanka ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa sekretarom za unutrašnju bezbednost SAD Kevin Mekalinenom, prilikom nedavne posete ministra Sjedinjenim američkim državama.

Gde će stvarno otići Dijana Hrkalović?
Nebojša Stefanović i Kevin Mekalinen, Foto: MUP Srbije

Izvori iz MUP-a tvrde da je na tom sastanku zbog nereagovanja, korumpiranosti, nesposobnosti i povezanosti sa kriminogenim strukturama, a naročito zbog slučaja “Bitići” ultimativno tražena ostavka i Stefanovića i cele rukovodeće garniture u MUP-u. Stefanović je ipak sklopio neku vrstu dogovora sa Mekalinenom, obećao saradnju i za sada sebe poštedeo, i ušao u milost bezbedonosnim strukturama SAD.

Ministar je zadržao svoju fotelju, ali je obećao da će posmenjivati u narednom periodu kompletan vrh MUP-a.

Krenulo se od Dijane Hrkalović koja od 30. maja više nije državna sekretarka.

Gde će stvarno otići Dijana Hrkalović?

Puštena je u medijima neproverena vest da odlazi u diplomatiju, i  čeka se reakcija iz SAD na to, što bi se Dijana Hrkalović za svoj dosadašnji rad nagradila – umesto sudski procesuirala.

Ako prođe bez neke ozbiljnije reakcije iz SAD ovo sa Dijanom Hrkalović, onda će i ostali koji su na spisku za odlazak iz MUP-a svoje karijere nastaviti na još boljim i plaćenijim mestima.

Ako Amerikanci ne budu zadovoljni takvim načinom čistke koju je obećao ministar Stefanović, onda se očekuje vrela jesen u MUP-u, smene, hapšenja i isplivavanje zapanjujućih činjenica na svetlost dana.

U svakom slučaju, sigurno je da će ministar Nebojša Stefanović, ma koliko mu svi drugi iz okruženja prirasli srcu,  ipak najpre na sebe misliti.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

Otkriveni svi detalji smrti Brus Lija: Istina skrivana 30 godina

Sub jun 15 , 2019
Otkriveni svi detalji smrti Brus Lija: Istina skrivana 30 godina Slavni glumac umro je veoma mlad, u 32. godini. Poslednji dan njegovog života skrivan je od javnosti 30 godina iz […]
%d bloggers like this: