Naoružani Slovenci koji glume vojsku stigli na hrvatsku granicu

Zagreb — Pripadnici slovenačke paravojne jedinice naoružani i odeveni u kamuflažne uniforma stigli na granicu s Hrvatskom, prenosi Index.hr.

Image by PietroP86 from Pixabay

Reč je o grupi Slovenaca koji izigravaju vojsku i koji su stigli na slovensko-hrvatsku granicu da bi, kako su rekli, nadzirali migrante. Kako navodi Rojters, ima ih oko 50, a među njima je i nekoliko žena. Na čelu grupe je Andrej Šiško, koji takođe vodi nacionalističku stranku Gibanje Zedinjena Slovenija koja do sada nije uspela da uđe u parlament.

On, navodi dalje Rojters, veruje da službena vlast ne štiti dobro Sloveniju od, kako kaže, migrantske pretnje pa je osnovao Štajersku i Kranjsku stražu.

Članovi te grupe patrolirali su pred novinarima. “Naša je dužnost da osiguramo sigurnost u našoj vlastitoj zemlji”, rekao je Šiško.

Pripadnici te grupe nose vazdušne puške koje su replike kalašnjikova.

Šiško je inače bivši vođa navijača fudbalskog kluba Maribor, a kao kandidat krajnje desnice pojavljivao se i na predsedničkim izborima u Sloveniji.

Izvor: B92

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Špijuni oko nas: Balkan je prvo i osnovno bojno polje između Rusije i Zapada

uto nov 12 , 2019
Špijuni na Balkanu: “Države i carstva dolaze i prolaze, ali špijunaža ostaje“ Proterivanje ruskih diplomata i pojedinaca osumnjičenih za špijuniranje uzelo je maha u brojnim evropskim zemljama, a kako se […]
Špijuni oko nas: Balkan je prvo i osnovno bojno polje između Rusije i Zapada