Šta to smrdi u Kuli? Koga ili šta skrivaju nadležni? POMOR RIBE U BEGEJCU

Šta to smrdi u Kuli? Koga ili šta skrivaju nadležni?

Ekološki akcident u Kuli. Nadležni ćute.

POMOR RIBE U BEGEJCU

Šta to smrdi u Kuli? Koga ili šta skrivaju nadležni?

Begejac, u narodu poznat kao Smrdljivi kanal, već godinama muči stanovnike Kule. Ovog leta urađeno je izmuljavanje ovog kanala, što je obradovalo stanovnike Kule. Međutim, njihova sreća nije dugo trajala, posle mesec dana, Begejac je opet počeo da smrdi.

“U Begejcu je došlo do pomora ribe, voda je crna i smrdi, do pre mesec dana izmuljavali su Begejac, a sada opet imamo problem. Razgovarao sam sa komšijama, sumnjamo da je zagađenje došlo iz Šećerane, jer je krenula sezona. Sve je počelo u subotu, strahujemo da će biti još gore”, izjavio je za Zelenu patrolu Strjepan Lončarić iz Kule.

Povodom zagađenja, koje je za posledicu imalo pomor ribe u Begejcu, obratili smo se nadležnima u opštini Kula, JP Vode Vojvodine, i Pokrajinskoj inspekciji. Odgovor smo dobili iz opštine Kula (u prilogu fotografija).

Šta to smrdi u Kuli? Koga ili šta skrivaju nadležni?

Odgovor inspekcije i JP Vode Vojvodine još uvek nije stigao, te se postavlja pitanje zašto nadležni ćute, koga ili šta prikrivaju, ko je važniji od životne sredine i života građana?

Borba građana Kule za čistiji Begejac prikazana je u emisiji Zelene patrole:

Milica Alavanja
Vojvođanska zelena inicijativa

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vučić: Praksu Komunističke partije Kine uvodimo u SNS

pet sep 20 , 2019
Vučić: Praksu Komunističke partije Kine uvodimo u SNS Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je pre nekoliko dana posetio porodicu Stanike Gligorijević, stradale u saobraćajnoj nesreći na naplatnoj rampi […]
Vučić: Praksu Komunističke partije Kine uvodimo u SNS