DSS: Najure ih iz Pariza i Berlina, Makron ih dovede u Beograd da rade

DSS: Najure ih iz Pariza i Berlina, Makron ih dovede u Beograd da rade

Potpisani sporazumi o saradnji sa francuskim kompanijama koje su najurene iz Pariza i Berlina

Gradski odbor Beograda Demokratske stranke Srbije poziva na oprez i skreće pažnju građana i stručne javnosti da će biti potrebno stalno pratiti realizaciju ekonomskih sporazuma zaključenih prilikom posete francuskog predsednika Makrona Srbiji.

To se posebno odnosi na memorandum o razumevanju između Beogradskog vodovoda i kanalizacije i kompanije Veolija i sporazum sa kompanijom SUEZ o izgradnji deponije u Vinči. Dovoljan razlog za veliki oprez pruža nepovoljno iskustvo drugih država sa kompanijama Veolija i SUEZ, navodi se u saopštenju beogradskog odbora DSS.

Loše iskustvo upravo sa kompanijama Veolija i SUEZ, sa kojom je zaključen memorandum o saradnji, imali su Pariz i Berlin, koji su raskinuli saradnju i vodovode vratili u potpuno vlasništvo države. U Rumuniji je Nacionalni direktorat za antikorupciju pokrenuo istragu protiv posrednika koji su radili u interesu kompanije Veolija. Budimpešta je zbog privatizacije pretrpela štetu od oko 4 milijarde evra i vratila vodosnabdevanje u javno vlasništvo.

Mi takođe predlažemo da grad Beograd još jednom razmotri takvu vrstu saradnje sa privatnim kompanijama obzirom da su iskustva zemalja iz okruženja više nego nepovoljna i mišljenja smo da veliki komunalni sistemi u gradu Beogradu treba da ostanu u javnom vlasništvu zaključuju u Demokratskoj stranci Srbije.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Fiat u Kragujevcu prekida proizvodnju

uto jul 16 , 2019
Fiat u Kragujevcu prekida proizvodnju Tokom sledeće sedmice proizvodnja „500L“ mogla bi da bude završena, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA Srbija. Naime, prema tvrdnjama iz sindikata, zaposleni […]
Radnici u Kragujevcu strepe da Fijat ne ode