Fiat u Kragujevcu prekida proizvodnju

Fiat u Kragujevcu prekida proizvodnju

Tokom sledeće sedmice proizvodnja „500L“ mogla bi da bude završena, rečeno je agenciji Beta u Samostalnom sindikatu FCA Srbija.

Naime, prema tvrdnjama iz sindikata, zaposleni bi mogli da budu upućeni na plaćeno odsustvo sve do početka letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora od 29. jula do 19. avgusta.

U sindikatu kažu da je informacija o terminu letnjeg kolektivnog godišnjeg odmora zvanično potvrđena, dok je ona o odlasku na plaćeno odsustvo tokom naredne sedmice „nezvanična“ i o tome se „samo priča“.

Predsednik Samostalnog sindikata u FCA Srbija Zoran Marković rekao je da će radnici sigurno raditi u ponedeljak i utorak, kao i da je proizvodnja tokom radnih dana po 208 vozila u svakoj od dve smene, odnosno ukupno 416.

On je dodao da, na osnovu „nekih priča“, postoji mogućnost da naredne sedmice zaposleni budu obavešteni i o odlasku na plaćeno odsustvo sve do početka kolektivnog letnjeg odmora 29. jula.

Marković je podsetio da je Vlada Srbije kompaniji FCA odobrila mogućnost za dodatne dane plaćenog odsustva do kraja ove godine, ukupno 132 dana.

Time je broj dana plaćenog odsustva povećan za još 87, pored zakonom dozvoljenih 45 dana u godini.

Marković je rekao da će jedan broj radnika dane odmora verovatno koristiti za obavljanje sezonskih poslova.

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Prva žena čelu EU: Fon der Lejen izabrana za predsednicu Evropske komisije

uto jul 16 , 2019
Prva žena čelu EU: Fon der Lejen izabrana za predsednicu Evropske komisije Za nju su glasala 383 poslanika Evropskog parlamenta, dok je njih 327 bilo protiv. Nemica Ursula fon der […]
Prva žena čelu EU: Fon der Lejen izabrana za predsednicu Evropske komisije