Đilas: Svaki roditelj deteta sa smetnjama u razvoju da dobije makar minimalnu platu, da može da brine o detetu

Đilas: Svaki roditelj deteta sa smetnjama u razvoju da dobije makar minimalnu platu, da može da brine o detetu

Predsedavajući Saveza za Srbiju i lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kazao je danas na tribini u Požarevcu da država mora da građanima nešto da, a ne samo da uzima.

„Omogućimo ljudima da mogu da razvijaju svoj posao, a ne da ih maltertira država opterećujući ih stotinama dažbina. Dok u drugim zemljama smanjuju poreze i povećavaju plate, u Srbiji nas aktuelna vlast ubeđuje da ćemo da se razvijemo ako smanjimo plate i penzije. Pa što Nemci i Francuzi ne smanje plate pa da im napokon krene? Ko hoće da dođe u našu zemlju i otvori fabriku sa visokom tehnologijom i ozbiljnim platama, pomoći ćemo mu, ali ne ukoliko bi ljudi bili osuđeni da rade za samo 250 evra. To nam ne treba“, rekao je Đilas, navodi se u saopštenju.

On je istakao da „nije tačno da Srbija nema novca“, ima – ali se troši na bespotrebne stvari, zaključio je.

„Zar je bolje potrošiti 500 miliona evra na fudbalske stadione ili deci obezbediti besplatne udžbenike? Hajde da malo brinemo o ljudima. Da svaki roditelj deteta sa smetnjama u razvoju dobije makar  minimalnu platu, da može da brine o detetu. Zar smo toliko siromašni da za to nema, a ima za jarbole, gondole, pasarele od dva miliona evra“, upitao je predsednik Stranke slobode i pravde.

Đilas: Odmah najaviti bojkot izbora!
Screenshot

„Imamo zemlju, imamo rude, imamo vode, i to nećemo da prodajemo strancima, jer nijedna vlast nje dobila od naroda mandat da prodaje prirodna bogatstva, već da njima raspolaže na najbolji mogući način“. istakao je predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

U noći između utorka i srede pomračenje Meseca

Uto jul 16 , 2019
U noći između utorka i srede pomračenje Meseca U noći između utorka i srede, 16. i 17. jula, iz Srbije će biti vidljivo delimično pomračenje Meseca, saopštilo je Astronomsko društvo […]
U noći između utorka i srede pomračenje Meseca
%d bloggers like this: