Vučić deli i šakom i kapom naprednjačkim biznismenima: 1,57 miliona evra za Teodosićev hotel, 2,5 miliona evra SNS tajkunima za renoviranje hotela u Vrnjačkoj Banji…

Vučić deli i šakom i kapom naprednjačkim biznismenima: 1,57 miliona evra za Teodosićev hotel, 2,5 miliona evra SNS tajkunima za renoviranje hotela u Vrnjačkoj Banji…

Vučić deli i šakom i kapom naprednjačkim biznismenima: 1,57 miliona evra za Teodosićev hotel, 2,5 miliona evra SNS tajkunima za renoviranje hotela u Vrnjačkoj Banji...
Ilustracija, printscreen, Pixabay

Država Srbija dodelila je 1,57 miliona evra kompaniji brata košarkaša Milana Teodosića za izgradnju hotela na Divčibarama, koji je otvoren u nedelju.

Nova ekonomija piše da je prema ugovoru između Ministarstva privrede i kompanije Sport Agent, u stoprocentnom vlasništvu Jovana Teodosića, država toj firmi za izgradnju sportsko-turističkog kompleksa dala subvenciju od 1.570.400 evra. Ugovor je potpisan 29. oktobra 2018. godine, a prva tranša subvencije u vrednosti od 455.000 evra isplaćena je 31. oktobra 2019. godine, prema podacima Ministarstva. Druga tranša od preko 1,1 milion evra treba da bude isplaćena 2020. godine.

Sport Agent se obavezao da zaposli najmanje 70 osoba čija će ukupna primanja biti najmanje 20 odsto veća od minimalca. Kompanija se takođe obavezala da investira najmanje 7.852.000 evra u projekat do kraja 2020. godine.

Prilikom otvaranja kompleksa 22. decembra predsednik Aleksandar Vučić je izjavio da je izgradnju hotela “država malo pomogla novcem i da i na druge načine hoće da pomogne”, kako je javio N1. Vučić je kazao da je ovo deseti hotel koji pomaže država, a čiji su vlasnici domaći investitori. Neki od tih domaćih investitora su osobe i kompanije bliske Srpskoj naprednoj stranci.

Ranije ove godine, biznismeni bliski SNS kupili su dva hotela u Vrnjačkoj Banji, nakon čega im je država dala 2,5 miliona evra novčane pomoći da ih renoviraju, objavila je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije KRIK.

Hotel “Tonanti” je kupio Aleksandar Papić, blizak ministru policije Nebojši Stefanoviću, a hotel “Fontana” biznismen blizak SNS-u Dragoljub Zbiljić, vlasnik “Južne bačke”. Država je takođe dala 1,6 miliona evra subvencija kompaniji Planinka, na čijem je čelu funkcioner SNS Radovan Raičević, za izgradnju hotela “Bela Jela” u Lukovskoj Banji u avgustu 2019.

Autor: Nova ekonomija, Izvor: 021

POSLEDNJE OBJAVLJENO

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Gradska vlast otpisala 50 miliona evra duga pevačicama, tajkunima i državnim službenicima bliskim SNS-u

uto dec 24 , 2019
Gradska vlast otpisala 50 miliona evra duga pevačicama, tajkunima i državnim službenicima bliskim SNS-u Šef Odborničke grupe Saveza za Srbiju (SzS) u Skupštini Beograda Nikola Jovanović uputio je Direkciji za […]
Gradska vlast otpisala 50 miliona evra duga pevačicama, tajkunima i državnim službenicima bliskim SNS-u