POKRAJINSKA VLADA IZDVAJA MILIONE Ovo su projekti koji će zaživeti u Vojvodini

Pokrajinska vlada donela je na današnjoj sednici rešenje da se izdvoji 18 miliona dinara za finansiranje izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju javne spratne garaže, u okviru kompleksa Instituta u Sremskoj Kamenici.

Doneto je i rešenje da se Zavodu za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada usmeri 19 miliona dinara za finansiranje 3. faze obnove rodne kuće bana Jelačića u Petrovaradinu.

Fondu za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu usmerena su sredstva u iznosu od milion dinara za obnovu Sabornog hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Tuzli i obeležavanje 140 godina od osvećenja tog hrama.

Saborni hram u Tuzli sagrađen je u periodu od 1874. do 1882. godine. Hram je, zajedno sa crkvenim ikonostasom, 2007. godine proglešen za nacionalni spomenik u Bosni i Hercegovini.

Danas Saborni hram predstavlja centar okupljanja srpskog naroda u ovom delu Bosne i Hercegovine.

Urednik

Vaš komentar

Next Post

PLENKOVIĆ UPUTIO OŠTRE PRETNJE: Bez izborne reforme neće biti omogućena legitimna zastupljenost Hrvata u BiH

Čet maj 5 , 2022
Bez izborne reforme u Bosni i Hercegovini neće biti omogućena legitimna zastupljenost konstitutivnih naroda, napisao je danas na tviteru hrvatski premijer Andrej Plenković. – Nakon raspisivanja Opštih izbora u BiH, […]
%d bloggers like this: