Erdogan dolazi u Srbiju 29. avgusta

Erdogan dolazi u Srbiju 29. avgusta

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doći će 29. avgusta u posetu Srbiji gde će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem svečano ozvaničiti početak radova na izgradnji auto-puta Beograd-Sarajevo.

Prema nezvaničnim informacijama, tokom Erdoganove posete trebalo bi da bude otvoren i početak radova na rekonstrukciji puta kroz Srbiju Novi Pazar-Tutin.

Turska suspenduje sporazum sa EU o readmisiji migranata
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Komercijalni ugovor za izradu planova detaljne regulacije, projektovanje i izgradnju deonica auto-puta Beograd-Sarajevo između Vlade Srbije, „Puteva Srbije“ i turske kompanije „Tašjapi“ potpisan je u decembru prošle godine.

Izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo Srbija dobija mogućnost da se poveže s evropskim „Koridorom pet“, koji povezuje Mađarsku, Hrvatsku i BiH, a BiH sa koridorima 10 i 11 unutar Srbije, odnosno sa auto-putem Beograd-Šid i saobraćajnicom preko Požege.

Vestionline

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Univerzitet u Beogradu pao za 100 mesta na Šangajskoj listi

čet avg 15 , 2019
Univerzitet u Beogradu pao za 100 mesta na Šangajskoj listi Univerzitet u Beogradu pao je za stotinu mesta na Šangajskoj listi, koja je objavljena danas, prenose „Večernje novosti„. Prošle godine […]
Univerzitet u Beogradu pao za 100 mesta na Šangajskoj listi