Odobrena izgradnja autoputa dugog 2.000 km od Rusije do Kine

Odobrena izgradnja autoputa dugog 2.000 km od Rusije do Kine

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev odobrio je izgradnju oko 2.000 kilometara dugog autoputa koji bi trebalo da poveže Rusiju sa Kinom, objavila je ruska državna agencija RIA Novosti.

Ruski premijer je odobrio prvu fazu projekta, koja će biti realizovana kao privatno-javno partnerstvo između privatnih investitora i državnih sredstava. Ceo projekat koštaće 9,4 milijardi dolara, a RIA Novosti prenosi da je do sada kupljeno preko 80 odsto zemljišta na kom će se protezati budući autoput.
Autoput će se od rusko-kineske granice prostirati na zapad i predstavljaće najkraći put za kopneni transport robe iz Kine u Evropu. Takođe, olakšaće automobilski saobraćaj između Evrope, Zapadne Rusije i Centralne Azije.
Autoput Meridijan samo je jedan od projekata koji imaju za cilj da poboljšaju infrastrukturu u tom delu sveta.
Kineski predsednik Si Đinping započeo je 2013. godine globalnu infrastrukturnu politiku u cilju izgradnje luka, puteva i železnice kako bi se stvorio novi trgovinski koridor koji će povezati Kinu sa Azijom, Afrikom i Evropom.
Autor: N1
Izvor: 021

Novinar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Srbija najgora u Evropi po izdvajanju za lekove sa pozitivne liste i za inovativne lekove

Čet jul 11 , 2019
Srbija najgora u Evropi po izdvajanju za lekove sa pozitivne liste i za inovativne lekove Za nove terapije malo 300 evra Zbog nedovoljnog izdvajanja za zdravstvo zaostajemo u uvođenju inovativnih […]
Srbija najgora u Evropi po izdvajanju za lekove sa pozitivne liste i za inovativne lekove