Vojni sindikat: Ministarstvo odbrane stalno zove i pita treba li nam šta. Sad je sve drugačije

Vojni sindikat: Ministarstvo odbrane stalno zove i pita treba li nam šta. Sad je sve drugačije

Posle sastanka i razgovora predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića sa premijerkom Anom Brnabić, u javnosti su se pronele glasine da je Antić, od sindikalnog lidera koji je pozivao na Treći srpski ustanak, prešao na stranu poslodavca, to jest na stranu režima Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Aleksandra Vulina.

Ilustracija

Bivši član Upravnog odbora VSS Dejan Pavlović je u svom saopštenju potvrdio te sumnje i izrazio razočarenje u samog Novicu Antića a i u njegove najbliže saradnike koji su izdali sindikalnu borbu, i radi svoje lične koristi prešli na drugu stranu.

Novinar.rs je došao do prepiske u kojoj član Upravnog odbora VSS Milan Milosavljević zahteva od delegata Skupštine VSS da ne ulaze u polemiku sa Dejanom Pavlovićem da bi se stišala bura i negodovanje među članovima sindikata, koje je Pavlović izazvao, i kako se ne bi još više u javnost širile informacije o Novici Antiću i Vojnom sindikatu, koji su među građanima Srbije do skoro imali nepodeljene simpatije i podršku za borbu koju su vodili.

Milan Milosavljević, u svojoj prepisci sa delegatima Skupštine objašnjava da oni ne mogu da razumeju to što Antić radi (valjda nisu dovoljno pametni prim.aut.).

Vojni sindikat: Ministarstvo odbrane stalno zove i pita treba li nam šta. Sad je sve drugačije

Da to što je ranije koketirao sa opozicijom je dovelo do toga da, kako kaže u prepisci Milosavljević, “da nas Ministarstvo odbrane kontaktira par puta nedeljno i pita jel treba nešto,”

Milosavljević delegatima ne kaže da li je i šta je trebalo njemu, Novici Antiću i njemu bliskim ljudima i da li su dobili od ministarstva ili ministra Aleksandra Vulina to što im je trebalo, ako im je trebalo.

Vojni sindikat: Ministarstvo odbrane stalno zove i pita treba li nam šta. Sad je sve drugačije

Naš izvor iz Vojnog sindikata Srbije, preko koga smo došli do ove prepiske, tvrdi da među članovima sindikata i naročito delegtima Skupštine VSS vlada ogroman bes i nezadovoljstvo. Bes je zavladao najviše zbog postupaka  i izjava Novice Antića i njegove izdaje svih onih koji se godinama bore  protiv ponižavajućeg statusa srpskog vojnika i za bolje stanje u Vojsci Srbije a zbog toga trpe šikaniranje od mezimaca i kadrova petnaestodnevnog vojnika, ministra Aleksandra Vulina.

Kap je prelila čašu tim objašnjenjem Milana Milosavljevića u kojem, kako kaže naš izvor, “pravi budalom i vređa inteligenciju svakog člana VSS, naročito rečenicom da je “srušen zid između sindikata i Ministarstva odbrane i da je danas sve drugačije”.

“Možda je danas drugačije Novici Antiću i Aleksandru Vulinu”, priča naš izvor, “i možda je srušen zid između njih dvojice pa se sad druže po raznoraznim spa centrima ili će se možda družiti na žurkama Vulinovog kuma Željka Mitrovića, međutim, srpskom vojniku nije danas drugačije. Srpski vojnik je i dalje najčešće gladan, pocepan i pod stalnim pritiskom kako da prehrani porodicu i kako da iškoluje decu, da bi ih što pre poslao što dalje od ove Srbije. I još jednom, nek zapamti Novica Antić da srpskom vojniku ništa nije drugačije i bolje od toga što je on ušao u visoko društvo Brnabićke, Vučića i Vulina. Nek zapamti to Novica a srpski vojnik će zapamtiti Novici Antiću izdaju, prevaru, laž i uludo potrošene godine u kojima je bio uz njega.” završava naš izvor iz Vojnog sindikata Srbije.

M. Milovanović

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Dodik: "BiH nije ni trebalo da postoji"

čet avg 22 , 2019
Dodik: “BiH nije ni trebalo da postoji” Banjaluka — Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je u sredu da BiH sada plaća cenu međunarodnog intervencionizma. Dodik je dodao i […]
Dodik sazvao vanrednu sednicu Predsedništva BiH o migrantskoj krizi