UNS: Neprihvatljivo slanje pitanja unapred, novinari naloge primaju od urednika

1

UNS: Neprihvatljivo slanje pitanja unapred, novinari naloge primaju od urednika

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je kao neprihvatljiv postupak Maše Radulović, savetnice za medije zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koja je posle konferencije za novinare u ponedeljak rekla da će novinari televizije N1 ubuduće morati da unapred šalju pitanja njoj lično “kao što to čine sve ostale kolege”.

UNS je pozvao Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi da li je bilo upada u imejl prepisku direktora televizije N1 Jugoslava Ćosića s novinarima te kuće i ističe da po Кodeksu novinara Srbije novinari naloge primaju isključivo od svojih urednika.

“Radulović nije odgovorila na imejl UNS-a u kojem su traženi odgovori na pitanja zašto i od kada mediji unapred treba da šalju pitanja za zamenika gradonačelnika Beograda”, saopštio je UNS.

Udruženje novinara Srbije ističe da zahtev da novinari unapred šalju pitanja znači ograničavanje prava i dužnosti novinara na postavljanje pitanja od interesa za javnost.

“Nosioci javnih funkcija moraju uvek biti spremni da odgovore na pitanja novinara, a da na pitanja za koja ne znaju odgovor moraju dati objašnjenje zbog čega ih nemaju”, ukazuje UNS u saopštenju.

NUNS je renije danas najoštrije osudio ponašanje gradonačelnika Gorana Vesića koji je objavio internu prepisku između novinara N1 i urednika. NUNS je, takođe, pozvao Tužilaštvo za visoko-tehnološki kriminal da istraži da li je, ko i na koji način neovlašćeno presreo internu komunikaciju u redakciji N1.

Beta

Urednik

One thought on “UNS: Neprihvatljivo slanje pitanja unapred, novinari naloge primaju od urednika

  1. Вучићев европски пут у Северну Кореју!Није лоше, може и у Кампућију .. Црвени Кмери Кампућије СНСовци још нису постали – да убијају писмене 🙁

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Next Post

Kad se kralo ti nisi, jer imaš moral. Oni drugi imaju para

Uto jun 18 , 2019
Kad se kralo ti nisi, jer imaš moral. Oni drugi imaju para Idu izbori i to je dovoljan razlog da vas tekstom Andreja Nikolaidisa od pre godinu dana, podsetimo ko […]