Otpuštene profesorke iz Ćuprije: Martinović je poniženje za sve koji pošteno školuju svoju decu. Dokle će on i njegovi biti iznad zakona?

Otpuštene profesorke iz Ćuprije: Martinović je poniženje za sve koji pošteno školuju svoju decu. Dokle će on i njegovi biti iznad zakona?

Reagujući na snimak koji je juče objavio poslanik demokrata Balša Božović, koji je došao na predavanje poslanika Aleksandra Martinovića u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji, oglasilo se devet žena koje su iz te škole otpuštene. Kažu da je Martinović pokazao da poniženje i nepravdu ne trpe samo one već i svi koji pošteno školuju svoju decu.

One ocenjuju da je Martinović juče pokazao nove nezakonitosti u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Devet doktorki nauka i doktorantkinja u otvorenom pismu kaže da zabrinjava Martinovićevo priznanje da na predavanja dolazi svake druge subote, umesto jednom nedeljno – kako piše u rasporedu časova.

“Nejasno je ko je gospodinu Martinoviću dao dozvolu da na ovakav način menja raspored, spaja časove i kondenzuje nastavu, ali i sama potreba gospodina Martinovića da studentima od subote pravi radni dan, ne bi li on zaradio svoju petu platu. Malo je reći da nas je zabrinula i začudila i informacija da je Martinović potpisao studentima indekse četiri nedelje, odnosno 12 časova unapred. Ostaje nejasno koliko im je ESP bodova dato i da li će gospodin
Martinović odgovarati za ovaj ozbiljni disciplinski prekršaj”, stoji u pismu.

Otpuštene profesorke iz Ćuprije: Martinović je poniženje za sve koji pošteno školuju svoju decu. Dokle će on i njegovi biti iznad zakona?

Njegove potpisnice se pitaju i da li poslanik naprednjaka putne troškove dobija za svaku subotu, kako bi po rasporedu trebalo da dolazi, ili za svaku drugu, kako sam tvrdi da dolazi.

Kažu da je prosvetna inspekcija već utvrdila i da su i Aleksandar Martinović i ostali funkcioneri Srpske napredne stranke u ovoj školi zaposleni protivno zakonu, da je Nacionalni prosvetni savet naložio spoljnu kontrolu kvaliteta VMŠSS, i tvrde da se nakon toga ništa ne dešava. Do kada će Aleksandar Martinović, Hristos Aleksopulos (direktor škole) koji nas maltretira tvrdeći da ima “zaštitu sa vrha” i drugi funkcioneri biti iznad zakona i države, upitale su.

“Nikakve varke ne mogu prikriti suštinu. Ni obaveštenje okačeno uveliko nakon dolaska Balše Božovića da su predavanja odložena, ni nevešto i sramno pretvaranje Aleksandra Martinovića da ne zna o kojih devet otpuštenih žena Balša Boživić govori. Ali, evo, ako će pomoći da nas se sete, ponovićemo. Mi smo devet doktorki nauka i doktorantkinja, dugogodišnjih radnica i stipendistkinja škole koje je vaš prijatelj kom ministar Mladen Šarčević i vi opet predajete budućnost naše dece u ruku, maltretirao, oterao, otpuštao i zastrašivao, tvrdeći da ima vašu zaštitu. Devet žena koje su ostale bez posla u školi u kojoj ste se vi i vaše stranačke kolege zaposlili i u kojoj i dalje radite, iako je prosvetna inspekcija utvrdila da ste zaposleni protivzakonito. Tih devet žena, narodni poslaniče Martinoviću, tih devet žena, ministre Šarčeviću. I, iako biste vi najviše voleli da nad zaboravite, verujte da vam nećemo to dozvoliti. Zbog naše dece, zbog naših studenata, zbog obrazovnog sistema koji uništavate i zbog svih poštenih i vrednih ljudi kojima se na ovaj način rugate.

S poštovanjem,

dr sci. med. Zorica Stojanović;
dr sci. med. Marina Milenković;
dr hemijskih nauka Violeta Arsovski;
mast. organiz. zdrav. nege Suzana Milutinović;
mast. organiz. zdrav. nege. Ivana Vukosavljević;
dr sci. Med. Sunčica Ivanović;
defektolog i viši fizioterapeut Sanja Stefanović.”

Izvor: N1

Novinar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Next Post

Vučić: Ne bude li kompromisa, pitanje trenutka kada će Albanci napasti

pon maj 27 , 2019
Vučić: Ne bude li kompromisa, pitanje trenutka kada će Albanci napasti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje dve mogućnosti u vezi s Kosovom – normalizacija odnosa Srba […]